Haberler

CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil Açıklaması

"Yüce Allah’ın vasıflarını çalmak, yetim hakkını çalmaya, kul hakkını yemeye benzemez, insanı çarpar"

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, "Yüce Allah'ın vasıflarını çalmak, yetim hakkını çalmaya, kul hakkını yemeye benzemez, insanı çarpar" değerlendirmesini yaptı.

CHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tamaylıgil, bir AK Parti milletvekilinin "Allah'ın vasıfları Başbakanımızdadır" dediğini savundu. Günlerdir, özellikle müteddeyyin kitleden bu cümleye karşı ciddi bir tepki beklediğini belirten Tamaylıgil, daha önce baka bir milletvekilinin de "biatsa biat" dediğini ileri sürdü.

Yüce Allah'ın vasıfları arasında iyilik, doğruluk ve güzellik kavramlarının da olduğunu ifade eden Tamaylıgil, "Şimdi soruyorum; kendisine biat edilen, Yüce Allah'ın vasıfları yakıştırılan Başbakan'da, iyilik mi var, güzellik mi var, doğruluk mu var" görüşünü savundu.

Tamaylıgil, "Yüce Allah'ın vasıflarını çalmayın, çaldırmayın, sesinizi yükseltin. O vasıfları çalmak, yetimin hakkını çalmaya, kul hakkını yemeye benzemez. İnsanı çarpar" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Bihlun Tamaylıgil Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title