Haberler

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil Açıklaması

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, İzmir'de katıldığı Milli Mücadele Parkı açılışında, "Liderlik çok önemlidir."

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, İzmir'de katıldığı Milli Mücadele Parkı açılışında, "Liderlik çok önemlidir. Büyük adam olmak da çok önemlidir. Bugün büyük adam olma hevesiyle baskı ve zulmü kendilerine uygun görenler, keşke önce adam olmayı öğrenebilselerdi" dedi.

İzmir Karşıyaka Belediyesi Milli Mücadele Parkı ve Açıkhava Müzesi'nin açılışı, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'in katılımı ile gerçekleştirildi. Törenin açılışında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, eserin cumhuriyet çocuklarının, gençlerinin ülkeye olan inançlarının yeniden tazeleneceği ve güçleneceği bir değer taşıdığını söyledi.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de konuşmasında liderlik vasfının tam bağımsızlık ve ya istiklal ya ölüme karşı duruş olduğunu belirterek, "Lider denilen o zaman bağımsızlık ve ya istiklal ya ölüm diyen karşı duruşlardır. Bizler o yazılan destanı her zaman okuyacağız. O destanı yazanları her zaman saygı ile anacağız. O destanı yazanlardan korkan ve ürkenleri her zaman rahatsız edeceğiz. Liderlik çok önemlidir. Büyük adam olmak da çok önemlidir. Bugün büyük adam olma hevesiyle baskı ve zulmü kendilerine uygun görenler keşke önce adam olmayı öğrenebilselerdi. Lider büyük adam olmak akıl ile akılcılık ile ve bilim yolunun uygulanması ile mümkün olur. Eğer bir ülkede ulusal ve evrenseli ulusalcılık ya da insancılığı da birleştirirseniz o zaman insanlar arasında ayrım, eşitsizlik olmaz, ortak bilinç ve beraberce paylaşım olur. Ama ne yazık ki bizim ülkemizde ve coğrafyamızda ayrıştırılmaya ve birbirinden koparılmaya çalışılan bir durum var" diye konuştu.

Ortadoğu'da yaşananlara karşın Türkiye'nin dış politikadaki tutumunu eleştiren Tamaylıgil, şöyle konuştu: "Yangınlar yanıyor. Birileri barış adında kadın ve çocukları zulüm altında bırakıyor. Canlar kayboluyor. Büyük Ortadoğu Projesi neydi? Hedefleri? Çizmeye çalışılan haritalar? O haritaları çizerken eş başkanları? Bizim de Büyük Ortadoğu Eş Başkanımız vardı. Ne oldu? Ama gerçek şudur ki, hiçbir gözyaşı hataları soldurmaz. Bu yangına hep beraber dur diyebilmektir. Bizim ülkemizin dış politika mimarı var. 'Stratejik derinlik' dedi, şimdi de derinlikte boğuldu. Biz savaş istemiyoruz. Savaşı lanetliyoruz. Barış istiyoruz kardeşlik istiyoruz bu coğrafyada artık insanlar ölmesin diyoruz. Barış için girilen Irak'ta 1,5 milyon Müslüman öldü. Barış için insan hakları bağımsızlık olmalı. Biz bunları sağlamalıyız ki bölgeye umut gelsin. Ama savaşla değil. İnsanlığın en acı yaşattığı sonuç savaştır. Biz öyle bir dış politika ve sonuçlarını yaşadık ki bugün iki tane pilotumuz esir. Gazetecimiz Mısır'da tutuklu. Bir polisimiz Somali'de katlediliyor. Bütün bunlar yaşanırken biz kendi acılarımızı ve hatalarımızla ortaya çıkan sonuçları için ağlamayı beceremezken vicdanı sulayacak gözyaşları ile insanların karşısına çıkacak yöneticilerle karşılaşıyoruz."

"ÇAPULCUYUZ"

Konuşmasında Gezi Parkı olaylarına da değinen Tamaylıgil, "5 genç 'sadece doğa' dedi. Kadınlar çıktı bedenime karışma dedi. Sokağa çıktı darbeci oldu, çapulcu oldu. Özgürlüğümüz için sokaklarda olacağız çapulcu olacağız. Tehdit ve baskıdan korkanlar günü kurtarabilirler ama yarın boyunlarında taşın ağırlığı yüzlerini yere çevireceklerdir. Bizim yüzümüz de alnımızda her zaman dik oldu olacaktır" dedi.

İZMİR HEDEFİ 30'DA 30

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin partisinin İzmir'deki hedefi hakkında da değerlendirmede bulunan Tamaylıgil, iktidarın İzmir stratejisine ilişkin de, "Artık CHP'nin iktidar zamanıdır. Yerelde de İzmir'de o aydınlığı gördük. 28 belediye CHP'de. 30'da 30 olacaktır. İzmir'i hayal edenler, 'hadi canım sen de geldiğiniz yere gidin' diyeceklerdir. İzmir CHP'nindir. Yansımalarını önümüzdeki seçimlerde de göreceğiz" ifadelerini kullandı.

MİLLİ MÜCADELE PARKI

Yalı Mahallesi'nde bin 500 metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen park iki bölümden oluşuyor. Birinci alan park olarak düzenlenirken ikinci alan ise Milli Mücadele döneminin anlatıldığı açık hava müzesi ile bütünleştirildi. Müzede Anadolu insanının Çanakkale Savaşı ile başlayan kurtuluş mücadelesini anlatan heykeller, rölyefler, büstler ve kitabeler yer alıyor. Anlatımları sesli dijital rehberler tarafından yapılacak olan Milli Mücadele Müzesi'nde 22 duvarda 44 yüzey farklı şekilde işlendi. Giriş bölümünde Atatürk Maskı ve İzmir'in işgali ile halkın direnişi tasvir edilirken Çanakkale Savaşı rölyefleri ve kitabesi yer alıyor.

Park içerisinde ayrıca, Kurtuluş Savaşı boyunca önemli başarılar sağlamış pek çok kahramanın büst ve heykelleri, Atatürk'ün Samsun'a çıkışı, Ankara'ya gelişi ve TBMM'nin kuruluşu da yer alıyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bihlun Tamaylıgil Cevat Durak Karşıyaka İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title