Haberler

Kılıçdaroğlu, Van'da elektriği kesik olan aileyi ziyaret edip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: 'Açlık yok' diyen gelsin görsün

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'ın İpekyolu ilçesinde elektrikleri kesik olan bir aileyi ziyaret etti. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şimdi birileri çıkıp 'aç kaldık' diyor. Ya vicdansızlık yapma, ne aç kaldın. Aç kalan falan yok" sözlerine de değinen CHP lideri, "21. yüzyılın Türkiye'sinde böyle bir tabloyu hiç kimse kabul edemez, etmemeliyiz. Bu memlekette 'açlık yok' diyenler gelip görsünler." ifadelerini kullandı.

Partisinin 11'i büyükşehir olmak üzere 225 belediye başkanının katıldığı 'Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılmak üzere Van'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaldığı otelde yapılan toplantının açılış konuşmalarından sonra Van'ın Bostaniçi mahallesinde bulunan bir aileyi ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Van'da elektriği kesik olan aileyi ziyaret etti

"SIKINTILARI KISMEN DE OLSA GİDEREBİLİRSEK MUTLU OLACAĞIM"

Ailenin durumunu görmek için geldiğini belirten Kılıçdaoğlu, "Baba bir inşaatta çalıştığı için gelemediğini ifade etti. Ailenin durumu malum, büyük sıkıntılar var. Zaten bu mahallede yaşayanların büyük sıkıntıları var. Bu sıkıntıları kısmen de olsa giderebilirsek mutlu olacağım." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Van'da elektriği kesik olan aileyi ziyaret etti

"MEMLEKETTE AÇLIK YOK' DİYENLER GELİP GÖRSÜN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün sarf ettiği "Şimdi birileri çıkıp 'aç kaldık' diyor. Ya vicdansızlık yapma, ne aç kaldın. Aç kalan falan yok" sözlerine de değinen Kılıçdaroğlu; "Tablo, iç açıcı bir tablo değil, gönül ister ki her evde huzur olsun, anne sağlık durumu iyi olmayan bir anne, çocuklara iyi bakamıyor sağlık durumu nedeniyle, gıda sorunu var, elektrik sorunu var, bunların aşılması lazım. 21. yüzyılın Türkiye'sinde böyle bir tabloyu hiç kimse kabul edemez, etmemeliyiz. Bu memlekette 'açlık yok' diyenler gelip görsünler. Sarayda açlık yok, ben bunu gayet iyi biliyorum zaten, sarayda herkesin bir eli yağda bir eli balda. Gel kardeşim sen Türkiye'nin gerçeğiyle karşılaşmak istiyorsan önce gel, bu insanlarla otur bakayım, bu evlere bir gir bakayım, bu insanlarla bir konuş bakayım, çocukları bir kucağına al bakayım, bu çocukların derdi ne bir dinle bakayım. Oturuyorsun, hayattan kopmuşsun, gerçeklikten kopmuşsun. Söylediklerimiz onun için ağır geliyor ve içine sindiremiyor, her türlü hakareti yapıyor, ne yaparsa yapsın Türkiye'nin gerçeği bu. Bu gerçeği bütün dünyanın bilmesini isterim. Van'da yaşanan bu dram sadece Van'a özgü değil, gidin aynı durum İstanbul'da da var, Hakkari, Bitlis'te, Mardin'de, İzmir'de de var, her yerde var bu tür dramlar. Dolayısıyla sosyal devletin güçlü olarak ortaya çıkması lazım ve bu dramları sonlandırması lazım. İnşallah bunların tamamı çözülecek, hepsini halledeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Bostaniçi Van Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (3)

Murat Kılıç:

Bırak gariban edebiyatı yapmayı. Projen ne onu anlatta bilelim. Bu pahalilikta bile iktidarı seçimle indiremiyorsunuz. Bu nasıl muhalefet aklım almıyor

134
90
yanıtYanıtla
Arda Yıldız:

bir kere o kadınlara yazıklar olsun. nedeni ni bir müslüman gayet iyi bilir.

57
78
yanıtYanıtla
ismail bey :

Elektriği kesikse, kaçak olduğundan kesilmiştir. Devletin kestiği elektrik acıtmaz.. Sen çözüm önerilerini söyle, 2023 te kazan...

42
18
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title