Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Erzincan'da

Akkaya: "30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız. Bu, sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin  mücadelesine bırakılacak bir seçim değildir. Yakın tarihim...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız. Bu, sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin mücadelesine bırakılacak bir seçim değildir. Yakın tarihimizin en önemli seçimidir" dedi.

Akkaya, Erzincan'ın Ulalar beldesinde belediye tarafından düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Mart'ta yerel seçimler var, farklı düşünüyor olabiliriz, farklı yerden bakabiliriz ama ortaklaştırdığımız bir nokta var. Atatürk'ün bize bıraktığı çağdaş, demokrat, laik ve iyi bir ülkeyi, gençlerimize, torunlarımıza bırakmak hepimizin boynunun borcu" diye konuştu.

Yakup Akkaya, şunları söyledi:

"O halde, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız. Bu, sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin mücadelesine bırakılacak bir seçim değildir. Yakın tarihimizin en önemli seçimidir, onun için burada oturan herkesin o sorumlulukta payı vardır. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, bu gittiğiniz yerlerde, yaşadığınız topraklarda bu ülkenin geleceği için, Cumhuriyet'in değerleri sahip çıkmak için bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız."

Toplumun ayrıştırılmaya çalışıldığı bir dönemden geçildiğini, hakkını arayan işçinin, memurun polis copuyla ve biber gazıyla terbiye edildiği bir dönemi yaşadıklarını ileri süren Akkaya, "Hukukun önce esir alındığına, daha sonra yüksek yargı organı kararlarıyla her türlü hukuksuzluğun bu ülkede hayata geçirildiğine tanık oluyoruz" dedi.

Ulalar beldesindeki mahalle ve sokaklara verilen isimlere değinen Akkaya, şunları kaydetti:

"Açılışla ilgili not verdiler, Ulalar beldesiyle ilgili şöyle adlar geçiyor; Atatürk, Cumhuriyet, barış, İnönü... İşte bu adlar, bu ülkeden yok edilmeye çalışılıyor ama Ulalılar bu adları korumaya çalışıyor. Hepinizi yürekten tebrik ediyorum."

Üretimin önemine dikkati çeken Akkaya, "Son 10 yılda ülkemiz, üreten bir toplum değil, üretmeden borçlanan bir toplum oldu" dedi.

Törene, CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile partililerle de katıldı. - Erzincan

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Yakup Akkaya Erzincan Ulalar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title