Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması

"Cumhuriyetimiz, bedeller ödenerek kurulmuştur. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak, aydınlık ve çağdaş bir ülkeyi çocuklarımıza, torunlarımıza bırakmak, hepimizin boynunun borcudur"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Cumhuriyetimiz, bedeller ödenerek kurulmuştur. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak, aydınlık ve çağdaş bir ülkeyi çocuklarımıza, torunlarımıza bırakmak, hepimizin boynunun borcudur" dedi.

Erzincan Eğitim Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince Ulalar beldesindeki bir tesiste üniversite öğrencileri yararına düzenlenen "Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz, Eğitime Destek Gecesi"ne katılan Akkaya, eğitimin önemine dikkati çekti.

Eğitim sisteminin yozlaştığı, üniversite öğrencilerinin kızlı-erkekli olarak yurtlarda kalıp kalmayacağı konusunun ve karma eğitim sisteminin tartışıldığı bir dönemin yaşandığını savunan Akkaya, "Ülkemizin çağ dışı bir anlayışla yönetildiği bir dönemi görüyoruz" diye konuştu.

Akkaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde problemlerini haykırmak ve kamuoyu oluşturmak için bugün alanlara çıkan öğretmenlere polis copuyla, biber gazıyla ve TOMA'larla müdahale edildiğini belirterek, "Buradan bir kez daha o anlayışı kınıyorum" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bedeller ödenerek kurulduğunu hatırlatan Akkaya, "Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak, aydınlık ve çağdaş bir ülkeyi çocuklarımıza, torunlarımıza bırakmak, hepimizin boynunun borcudur" ifadesini kullandı.

Programa, CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık da katıldı. - Erzincan

Kaynak: AA / Politika

Yakup Akkaya Erzincan Ulalar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title