Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: Doğal gazı kesilen abone sayısı artıyor

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, faturayı ödeyemediği için doğal gazı kesilen abone sayısının arttığını belirterek, Karadeniz doğal gazının vatandaş için kullanılması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, faturayı ödeyemediği için doğal gazı kesilen 1 milyon 311 bin abone olduğunu dikkat çekerek "Son üç yılda doğal gazı kesilen abone sayısı 470 bin 426 kişi arttı. Buna göre 2020-2022 yılları arasında kesinti uygulanan abone sayısı yüzde 56 oranında arttı. Biz sürekli şunu vurguluyoruz: Karadeniz doğal gazını kendi çıkarlarınız için değil, vatandaş için kullanın. Karadeniz doğal gazı vatandaşın refahı için kullanılsa bu kadar derin bir enerji yoksulluğu yaşanmazdı" açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yıllık doğal gaz sektör raporlarına göre Karadeniz doğal gazına ilişkin ilk müjdenin verildiği 2020 yılından 2022 yılına kadar geçen dönemde faturasını ödeyemediği için kesinti yaşayan abone sayısının artmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Akın, açıklamasında şunları söyledi:

"AK Parti iktidarı; Karadeniz doğal gazını kendi siyasi çıkarı için kullanırken; son açıklanan resmi verilere göre 2022 yılında 1 milyon 311 bin abonenin doğal gaz faturasını ödeyemediği için kesildi. Başka bir deyişle 2022 yılında her 14 aboneden biri faturasını ödeyemediği için doğalgaz kesintisi yaşadı.

"FATURASINI ÖDEMEDİĞİ İÇİN KESİNTİ UYGULANAN ABONE SAYISI ARTIYOR"

EPDK'nın 2020 yılına ilişkin yıllık doğal gaz sektör raporuna göre faturasını ödeyemediği için doğal gazı kesilen abone sayısı 840 bin 954 olarak hesaplanıyordu. 2021 yılına gelindiğinde yayınlanan rapora göre faturasını ödeyemediği için doğal gazı kesilen abone sayısı 1 milyon 197 bin 227 aboneye çıktı. Son olarak geçtiğimiz haftalarda yayınlanan 2022 yılı sektör raporuna göre; fatura ödenmediği için doğal gaz kesintisi uygulanan abone sayısı 1 milyon 311 bin 380 aboneye çıktı. Buna göre Karadeniz doğal gazına ilişkin müjde verilmesinden sonra 2020, 2021 ve 2022 verileri bize gösteriyor ki; faturasını ödemediği için kesinti uygulanan abone sayısı sürekli artıyor.

"KARADENİZ DOĞAL GAZINI KENDİ ÇIKARLARINIZ İÇİN DEĞİL, VATANDAŞ İÇİN KULLANIN"

Son üç yılda doğal gazı kesilen abone sayısı 470 bin 426 kişi arttı. Buna göre 2020-2022 yılları arasında kesinti uygulanan abone sayısı yüzde 56 oranında arttı. Tek başına bu veri bile bize Türkiye'de yaşanan enerji yoksulluğunu gösteriyor. Vatandaşın temel bir hak olan enerjiye erişiminde yaşadığı zorluğu ortaya koyuyor. Türkiye'de 18,9 milyon doğalgaz abonesi var. Bu dikkate alındığında 2022 yılında her 14 aboneden birinin doğal gaz kesintisi uygulandığı anlaşılıyor. Biz sürekli şunu vurguluyoruz: Karadeniz doğal gazını kendi çıkarlarınız için değil, vatandaş için kullanın. Karadeniz doğal gazı vatandaşın refahı için kullanılsa bu kadar derin bir enerji yoksulluğu yaşanmazdı."

Kaynak: ANKA / Politika

Ahmet Akın Karadeniz Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title