Haberler

CHP'den TTB Başkanı Fincancı'nın gözaltına alınmasına ilk tepki: Asla kabul edilemez

Güncelleme:

"TSK kimyasal silah kullanıyor" sözleriyle Türkiye'yi ayağa kaldıran Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı bu sabah İstanbul'da gözaltına alındı. Yaşanan gelişmeye CHP adına ilk tepki Grup Başkanvekili Özgür Özel'den gelirken, paylaşımında "Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması ve onun üzerinden TTB'ye yönelik saldırılar demokrasi görüntüsü değildir. Asla kabul edilemez" ifadeleri yer aldı.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını iddia etmesi nedeniyle tepkilerin odağı haline gelmişti. Fincancı bugün terör örgütü propagandası yapmak suçundan gözaltına alındı.

YENİDEN BAŞKAN SEÇİLMESİ TALEP EDİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Korur'un, TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine son verilmesi ve yeni başkan seçilmesi yönünde karar alınmasını mahkemeden talep etti.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Fincancı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili Başsavcılık'tan da açıklama geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle: ''20.10.2022 tarihinde PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi gereğince Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan 26.10.2022 tarihinde gözaltına alınmıştır. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızca adı geçen şüphelinin halen devam ettirdiği Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, 6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanununun 'Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Sağlık Bakanlığının veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine…' şeklindeki Ek 2. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince son verilmesine, aynı maddenin 3. Fıkrasında düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunulmuştur.''

CHP'den TTB Başkanı Fincancı'nın gözaltına alınmasına ilk tepki: Asla kabul edilemezCHP Grup Başkanvekili Özgür Özel.

CHP'DEN İLK TEPKİ: ASLA KABUL EDİLEMEZ

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasına CHP adına ilk tepki ise Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi. CHP'li Özel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Hoşunuza giden konular konuşulabilince değil en aykırı en rahatsız edici görüşler özgürce konuşulabilince buna ifade özgürlüğü diyoruz. Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması ve onun üzerinden TTB'ye yönelik saldırılar demokrasi görüntüsü değildir. Asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

CHP'den TTB Başkanı Fincancı'nın gözaltına alınmasına ilk tepki: Asla kabul edilemez

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Türk Tabipleri Birliği Türk Tabipler Birliği Şebnem Korur Fincancı Özgür Özel Haberler

500

Yorumlar (36)

Murat Kılıç:

Kadının evinden keleş mermisi çıkmış halen daha neden tutuklandı diyorlar. CHP cidden milli güvenlik sorunu haline geldi

180
20
yanıtYanıtla
rap düelloları:

Vatanını devletini karalamak, iftira atarak zor duruma düşürmeye çalışmak ve buna özgürlük demek!!! nasıl bir aymazlıktır arkadaş...

167
8
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Çok haklısın. TSK bu milletin göz bebeğidir. Hangi partiden olursak olalım kırmızı cizgimizdir.

yanıt82
yanıt6
Metin Yalcin:

Evindeki aramada Kalaşnikov mermisi ve örgütsel döküman çıkmış CHP sözcüleri bu terörist seviciyi aklamanın peşinde, seçmen eline çekirdek, fındık, fıstık almış konuşulanları dikkatli bir şekilde dinliyor zamanı geldiğinde değerlendirmesini tabii ki yapacak ..

141
17
yanıtYanıtla
Vatansever:

Yine şaşırtmadın Bay kemal..Resmen Hdp sözcüsü gibi hareket ediyorsunuz..sandikta bunların hesabı sorulacak

132
4
yanıtYanıtla
Ferdi Kaya:

Evinden keleş mermisi çıkıyor örğüt dökümanları çıkıyor ama hdp den önce chp sahip çıkıyor. ATATÜRK'ün Türkçü partisini örğüt severlere stepne yapanlar ve buna göz yumanlar utanmadan birde ATATÜRKÇÜ maskesi takıp ortada dolanıyorlar. Bir zümre bunu yiyor.

119
13
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

Hiç şaşırmadık yine CHP kabul etmiyor ömür boyu iktidar olamayacaksınız

121
7
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

yakında Pkk ya neden operasyon yapılıyor. derse şaşırmayın.

96
27
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

İftiranın özgürlügü olmaz. Şimdi dersin seç şöyle böyle birisin diye. Bu da düşünce özgürlügü mü...Suyunu çıkarmayalım.

117
5
yanıtYanıtla
mevlüt Altın:

TSK bu milletin göz bebeğidir. Hangi partiden olursak olalım Terör sevicileri ve vatan hainlerine lanet olsun. Onları savunan zihniyete de lanet olsun

118
4
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title