Haberler

CHP'den Doğu İlleri İçin Yeni Model

Güncelleme:

Yerel seçimlerde doğu illerinden beklediği sonucu alamayan CHP, bölgdeki örgüt yapısının değiştirilmesi için harekete geçti.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, yerel seçimlerin ardından ilk yaptığı toplantıda özeleştiri yaptı. Bazı kurmaylar seçimlerde oyların arttığı ve başarı sağlandığı, AKP'nin 43 bandına çekildiğini değerlendirirken, bazı kurmayların, ''Gerçekçi bakalım. Hedefe ulaşılamadı, mutlaka bir faturası olması lazım'' değerlendirmesi yaptığı öğrenildi.

53 KADINDAN 6'SI SEÇİMİ KAZANDI

Vatan'da yer alan habere göre; CHP MYK dün yaklaşık 4 saatlik bir toplantı yaptı. Yerel seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda, CHP'nin 104 belediyesini koruduğu, 84 belediyeyi kaybettiği, 62 belediyeyi ise kazandığı tespitinde bulunuldu. Aday gösterilen 53 kadından da sadece 6'sının seçimi kazanabildiği de değerlendirildi. CHP MYK'da seçim sonuçları değerlendirilirken 18 Nisan'da yapılacak PM toplantısına kadar seçimlerin "siyasi" analizinin yapılmasına karar verildi. Parti dışından uzmanlar seçimleri analiz ederek CHP'ye rapor sunacak. Bu rapor PM'de ele alınacak.

BİR FATURASI MUTLAKA OLMALI

MYK toplantısında bazı kurmayların seçimlerde AKP'yi 43 bandına çektikleri ve oylarını artırdıklarını değerlendirdiği öğrenildi. Seçimin başarı olduğu yorumları yapılırken, Bütünşehir yasası nedeniyle bazı illerin kaybedildiği yorumları yapıldı. Ancak bazı MYK üyeleri de, "Gerçekçi olmamız gerekiyor. Bu seçimde hedefe ulaşılamadı. Bunun bir faturası mutlaka olmalı. Ancak fatura il başkanı, ilçe başkanı görevden alınarak çıkarılmamalı. Bunun değerlendirmesi kapsamlı yapılıp nerede, neden hata yapıldı, aday belirlemede mi sıkıntı var yoksa aday mı çalışmadı, kapsamlı analizin ardından faturası kesilmelidir" dedi. Bazı MYK üyelerinin de "Hepimiz istifalarımızı Genel başkana iletelim ve elini rahatlatalım" görüşünü dillendirdikleri ileri sürüldü.

DOĞU'YA YENİ MODEL

Toplantıda Doğu ve Güneydoğu'da CHP'nin oyunun yüzde 1'in altında olduğu da değerlendirmeleri de yapılırken, bu bölgedeki örgüt yapısının yenilenmesi gerektiği de ifade edildi. Bunun için de özel bir çalışma yapılacak. Bazı MYK üyelerinin "Doğu'ya açılımda İzmir'i kaybederiz korkusu var. Gerekirse İzmir kaybedilir ama Türkiye partisi olunur" tespiti yaptıkları da öğrenildi.

ADANA'YA UYARI

Öte yandan önceki akşam Adana'da AK Parti adayı ile ortak basın toplantısı düzenleyen CHP'nin adayı Yıldıray Arıkan MYK'da eleştiri konusu oldu. Bu nedenle Adana İl Başkanı Orhan Sümer'in uyarılacağı öğrenildi.

ANTALYA İÇİN ÖZEL TALİMAT

CHP Antalya'daki seçimlerde izlenmesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesine yapılan operasyona ilişkin de Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Yakup Akkaya ile Genel sekreter Bihlun Tamaylıgil Antalya'ya görevlendirildi. CHP Genel Bakan Yardımcısı Bülent Tezcan, seçimlere itirazlarla ilgili, ilçelerdeki oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu'na başvurduklarını belirterek, "Bir kısmını bugün yaptık, bir kısmını da yarın yapacağız. Birleştirme tutanakları yapılmış olan 14 ilçe için bugün itirazımızı yaptık. Bu ilçeler Akyurt, Bala, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kalecik, Kazan, Kızılcahamam, Nallıhan ve Pursaklar" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Ak Parti Antalya İzmir Politika Haberler

500

Yorumlar (52)

i halil aktaşziraatbank@.com.tr:

Beyin olmadıktan sonra kökünü değiştirsen yine iktidara gelemezsiniz bu ülke de yüreği bedenine sığmayan milletine hizmet eden laf değil iş yapan adam gibi adam R TAYYİP ERDOĞAN var

32
3
yanıtYanıtla
......samet.egilmez@hotmail.co:

ADAMSIN KILIÇDAROĞLU VE CHP.!!! YAŞASIN ATATÜRK VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ...

7
24
yanıtYanıtla
HAYDARahmet.duygu@hotmail.com:

tek tuttunuz dal ATATÜRK kaldı o da gittince hangi dalla tutunacaksın. Şah İsmail dal tutarsanız şaşmam

yanıt0
yanıt0
trakyatrakya-trakya@hotmail.com:

kendi memleketinde kaybeden adamsın be kemal abi genel seçimdede türkeyide kaybedersin kemal abi sen büyüksün

yanıt0
yanıt0
özgürarmutananas@gmail.com:

ne yapacak batıda atatürk doğuda öcalan mı diyecek :))

24
3
yanıtYanıtla
DOGULU 13sbelediye@hotmail.com:

GÖZLERİM YAŞARDI DOĞUYU ALMAK İÇİN İZMİRİ KAYBEDECEKMİŞ İZMİRDE BİZİM DOĞUDA BİZİM BATI DA BİZİM

20
6
yanıtYanıtla
latifmlatif63@hotmail.com:

yaptığı en güzel iş ülkeyi doğu batı kürt türk alevi diye ayırmak yıllarca sizin gibiler yüzünden bu millet bir birini yedi ne yüzle hala konuşuyorsunuz anlamıyorum

17
7
yanıtYanıtla
Bawerbaver3@hotmail.com:

Evet CHP nihayet gerçeği gördü.Doğuda ne kadar kürt varsa 10 katıda batıda kürt var.Şayet kürt halkını huzursuz edecek barışı tehdit edecek kim varsa kürtten oy alması beklenemez.Doğruyu görmüşler ancak adım atabileceklerini sanmıyorum.Onca ergenekoncuyu milletvekili yapmayacaktınız.Geçmiş olsun ülkenizin chp den çok temiz bir yepyeni partiye ve muhalefete ihtiyacı var.

20
3
yanıtYanıtla
Defnedefne@gmail.com:

Doğu'da kim siz oy versin, ne muhafazkarsınız ve kürtlere herhangi bir desteğiniz var. Havanızı alırsınız

19
4
yanıtYanıtla
selimselim@gmail.com:

Bence CHP nin en büyük problemi düşünce tarzında. Yani Berkin ELvan için sokağa dökülenler aynı şekilde Burak Can için dökülmedi yada Şırnak'ta yakılan polis için veya gezide zarar görün tüm insanlar için( polis vatandaş) olmadı. Yani şiddetin önünde durmaktansa lehinde yapılıyor olması daha önemliydi onlar için. Hep saldıran, zarar veren, yakıp yıkan insanların arkasında oldu. Ne yazık ki böyle, tüm insanları dilde kucaklıyoruz diyor ama davranışta bunu gösteremiyor ve insanlar samimi bulmuyor..CHP marjinal guruplara mesafe koymalı aynen ve herkesi sözde değil özde kucaklamalı,MHP gibi...

13
10
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title