Haberler

CHP'den aday gösterilmesi tartışmalara neden olan Sadullah Ergin'den ilk açıklama

Güncelleme:

14 Mayıs seçimleri için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim eden CHP, listede sürpriz bir isme de yer verdi. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1. bölge adayı olarak gösterildi. Adaylığı ile CHP içinde çeşitli tartışmalara neden olan Ergin sessizliğini bozarak "Seçim işbirliği protokolü çerçevesinde DEVA'nın diğer adayları gibi CHP listesindeyim. Bu Deva'nın tasarrufu. CHP'ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum" dedi.

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlenirken, 26 siyasi parti milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti.

SADULLAH ERGİN TEPKİLER SONRASI SESSİZLİĞİNİ BOZDU

CHP'nin YSK'ya teslim ettiği listede ise sürpriz bir isme yer verildi. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in CHP Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi parti içinde çeşitli tartışmalara neden olurken, yaşanan gelişme sonrası Ergin sessizliğini bozdu.

"BU DEVA'NIN TASARRUFU, CHP'YE YÜKLENİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM"

DEVA Partisi kontenjanından CHP listelerine dahil olan Ergin, gazeteci Murat Çelik'e yaptığı açıklamada "Ben Millet İttifakı içinde DEVA Partisi'nin adayıyım. Seçim işbirliği protokolü çerçevesinde DEVA'nın diğer adayları gibi CHP listesindeyim. Bu DEVA'nın tasarrufu. CHP'ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

CHP'den aday gösterilmesi tartışmalara neden olan Sadullah Ergin'den ilk açıklama

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Yüksek Seçim Kurulu Sadullah Ergin Milletvekili Deva Partisi Ankara Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

ercan gurbhetchi:

KArdeşim Kılıçdaroğlu2nın yargılayacağız iktidar olunca dediği A.Babacan da eski AKPli değil mi:) Ya da A.davutoğlu? Bİr sürü Akp kökenli aday var. Sanki CHP bilmiyormuş gibi aa öylemiymiş diyorlar:) HDP de destek veriyor CHP size belki duymamışsınızdır(!)

198
65
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bu adini yazdiklarin akp de olsaydi sorun yoktu degilmi ayrica hdp chp ile kolkola masanin altinda artik ayaklari koktu hdp baska isimle ve baska ittifakla secime giriyor ille son dakikaya kadar trolluge devam diyorsan baska bir seyler bul.

yanıt34
yanıt49
SELÇUK KILIÇ:

Bekir yapıcı denen şahıs(trol) bu sözlerim sana üstad Fazıl ne demiş kimileri alçak gönüllüdür kimileride alçak olmaya gönüllüdür demiş ,

yanıt19
yanıt4
İsmail Kabadayı:

Hepimiz şirketiz :) bulandırma denizi

196
34
yanıtYanıtla
Arda Yıldız:

kimin eli kimin ceninde belli değil. ama sıkıntı yok. Recep Tayyip Erdoğan Yine sandığa gömecek sizi.

146
65
yanıtYanıtla
Halit:

yersen :))

121
24
yanıtYanıtla
Orhan Ökmen:

Ne kadar çok parti varmış,şaşırdım. Demek ki doğruymuş: Kötü kabağın çekirdeği çok olurmuş. Kötü siyasetin de partisi çok olurmuş.

80
9
yanıtYanıtla
Ay Yıldız:

Hatay havalimanını en kıymetli tarım arazine ne için yaptırdığını açıklarsa oyum kendisine. Çünkü 1 uçak inerken zorlanıyor. 2 Göçmen kuşların göç yolu üzerinde 3 tarım arazisi 4 her yıl su basıyor

50
9
yanıtYanıtla
Hakan:

Kriz, kriz diye dua ediyorsunuz ama kriz falan yok. Öküz altında buzağı aramayın.

28
17
yanıtYanıtla
bekir yapici:

akp de adalet bakanligi yaptigi sürecte neler yaptigini chp ve hapiste sorgusuz haklarinda bir iddianame hazilanmadan adeta rehin tutulanlar icin neler söyledigini arastirirsaniz chp´lilerin niye itiraz ettigini anlarsiniz.

35
6
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title