Haberler

CHP'den aday gösterilen esnaf isyan etti: Ben AK Partiliyim

Güncelleme:

CHP'nin Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesinde gösterdiği adayın tepkisi "fıkra gibi olay" yorumlarına neden oldu. Dönercilik yapan Mevlüt Çağıran, CHP'de eskiden görev aldığını ancak şimdi AK Partili olduğunu belirterek kendisine danışılmadan aday gösterilmesine tepki gösterdi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için Rize Çayeli'ne bağlı Büyükköy beldesinde CHP'nin aday gösterdiği Mevlüt Çağıran isimli esnaf AK Partili olduğunu belirterek durumun düzeltilmesini istedi.

"AİLEMİZE YAPILMIŞ BİR SEÇİM OYUNU"

Çağıran, itirazında kendisinin eskiden CHP'li olduğunu şimdiyse AK Parti'yi desteklediğini açıklayarak CHP Çayeli İlçe Başkanlığı'na çağrıda bulundu. 2 yakın akrabasından birinin iktidar partisinden seçilmiş mevcut belediye başkanı olduğunu, diğerinin ise aday adayı olduğunu hatırlatan Çağıran, olayı ailelerine yönelik yapılmış kasıtlı bir 'seçim oyunu' olarak değerlendirdi.

"NEZAKAET GÖSTERDİK BANA DANIŞMADAN ADAYLIĞIM AÇIKLANDI"

Kendisine CHP Çayeli İlçe Teşkilatı'ndan geldiklerinde aday olmak istemediğini, ailesinde AK Parti'den mevcut belediye başkanı olduğunu ve amcasının oğlunun da aday adayı olduğunu söylediğini ifade eden Çağıran "CHP Çayeli İlçe teşkilatından benim yanıma gelerek sizi aday gösterelim dediler. Ben de kendi amcamın oğlunun AK Parti'den aday adayı olduğunu, mevcut başkanın da amcamızın oğlu olduğunu ifade ettik. Sonra da 'Tabii ki sizin adayınızı da destekleriz' diyerek eski CHP'li olarak bir nezaket gösterdik. Gidip bana daha danışmadan, herhangi bir yazılı kağıt almadan, başvuru almadan benim adıma Büyükköy Beldesi Belediye Başkanlığı'na adaylığım açıklandı. Ben de bunu sosyal medyadan, bize karşı kurulmuş bir komplo olarak gördüm. Çünkü aile olarak iki tane adayımız vardı. Ben ismimin orda geçmemesini istedim. Benim CHP'de bir kaydım yok, teşkilatında herhangi bir ismin yok. Biz AK Partiliyiz, AK Parti'de görev yaptık, AK Parti ile ilgileniyoruz" ifadelerini kullandı.

Çağlayan "İlçe başkanı hakkımda eskiden yönetimdeydi demiş. Evet, eskiden yönetimdeydik. Olabilir ama şu anda bir bağlantımız yok. Herhangi bir görevimiz yok, herhangi bir kaydımız da yok. Eskiden yönetimdeydik diye şimdi bizden bir onay almadan bizi aday göstermesi doğru olmadı." şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çayeli Rize Politika Haberler

500

Yorumlar (4)

Tamer Çakır:

ilahi bir olay doğru yol gösterilmiş son uyarı

86
86
yanıtYanıtla
Güven1453:

Yeni reklam oyunu

51
10
yanıtYanıtla
bekir yapici:

Türkiye ve avrupada benimle ayni isim ve soyadi tasiyan 7 kisi yasiyor bunu you tubede gördüm belkide cok daha fazladir o yüzden bir karisiklikta olmus olabilir hele bizim ülkemizde mesela kadin ismi cagristirdigi icin pembe nufus kagidi verilen askere cagirilan kadinlar 90 yasinda askere kacagi gözükenler yasadigi halde kütüge göre ölmüs olanlar gibi.

19
12
yanıtYanıtla
Can:

Rize’de chp li bir esnaf olamaz

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title