Haberler

Erdoğan'ın yıllardır uyguladığı "üç dönem" kuralı, CHP tüzüğüne de ekleniyor

Güncelleme:

Seçimlerin ardından "değişim" tartışmalarının başladığı CHP'de tüzük değişikliği için düğmeye basıldı. Parti içerisinde kurulan Tüzük Komisyonu'nun 10 Eylül'e kadar gelen talepleri Genel Merkez'e bildireceği belirtilirken, görüşlerin tüzüğe son şekli verilerek sonbaharda yapılması planlanan kurultayda onaya sunulacak. Genel sekreterliğin güçlendirilmesinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllardır AK Parti'de uyguladığı "üç dönem" kuralının da tüzüğe eklenmesi gündemde.

Seçimlerden sonra "değişim" sancılarının başladığı CHP'de tüzük değişikliği için harekete geçildi. Parti içerisinde kurulan Tüzük Komisyonu'nun çalışmalara başladığı, gelen talepleri genel merkeze ilettikten sonra tüzüğün son şeklinin kurultayda duyurulacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllardır AK Parti'de uyguladığı "üç dönem" kuralının CHP'ye de gelebileceği öğrenildi.

CHP TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN DÜĞMEYE BASTI

CHP'de mağlubiyetle biten seçimlerin ardından "değişim" çağrıları başladı. Ana muhalefette değişimden yana olan grup, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na koltuğu bırakması çağrısı yaparken, yeni tüzük için harekete geçildi.

YENİ TÜZÜK KURULTAYDA DUYURULACAK

CHP'de Tüzük Komisyonu kuruldu. Partililerden gelen önerileri değerlendirmeye başlayan komisyon, talepleri 10 Eylül'e kadar Genel Merkez'e bildirecek. Görüşlerin ardından tüzüğe son şekli verilerek sonbaharda yapılması planlanan kurultayın onayına sunulacak.

"ÜÇ DÖNEM KURALI" CHP'YE DE GELİYOR

Üzerinde çalışılan tüzükte en çok dikkat çeken detay "üç dönem kuralı" oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllardır AK Parti'de uyguladığı üç dönem kuralını CHP'nin de uygulayabileceği, milletvekillerinin en fazla üç dönem seçilme düşüncesinin gündemde olduğu öğrenildi.

"REFORM NİTELİĞİNDE BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

Sözcü Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, "Reform niteliğinde bir çalışma yapıyoruz. Partililerin şikayet ettiği tüm düzenlemeler kalkacak" ifadelerini kullandı.

GENEL SEKRETERLİK GÜÇLENDİRİLECEK

Zeynel Emre, il ve ilçe başkanlarını üyelerin belirleyeceği yeni sistemde delege ağalığı olarak tabir edilen, nüfuslu partililerin il, ilçe ve kurultay delegeleri üzerinde hakimiyet kurup yönlendirmelerinin önüne geçileceğini söyledi. Genel sekreterliğin güçlendirilerek partide ikinci adam döneminin başlayacağını belirtti. Emre, ayrıca 60 kişi olan Parti Meclisi üye sayısının arttırılacağını, engelli kotası getirileceğini söyledi.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

AK Parti Eylül Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

girilmez:

Daha çok ders alacaksınız

4
5
yanıtYanıtla
Jesy:

95 yaşina kadar devam öyleyse

4
0
yanıtYanıtla
ismail bey :

Kemal için, yasadan sonra birinci dönem mi sayılacak...

1
1
yanıtYanıtla
Hikmet Cakir:

her sey cok güzel olacak :)))

1
0
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Chp gerici...Ak partinin yıllardır tüzüğüne koyduğu kuralı yeni almaya karar verdiler...Türkiye Teknolojik olarak Avrupadan ne kadar geriyse .....Chp de parti içi demokraside AKP den o kadar geri....Gelde chp ye oy ver...

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title