Haberler

CHP'de İstenmeyen Beş İsim

Güncelleme:

Genel Başkan Yardımcıları Günaydın, Oran, Keskin, Tezcan ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'den oluşan komisyon üyeleri CHP'nin hedefinde.

CHP’de seçim sonuçlarının sarsıntıları sürüyor. PM'de cemaatle işbirliği, sağcı aday gösterilmesi partililer tarafından eleştirildi. Seçimlerde aday belirleme sürecinde görev yapan beşli komisyon da hedefteydi. Partililer bazı komisyon üyelerinin istifasını istedi.

Akşam'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında cuma ve cumartesi günleri düzenlenen Parti Meclisi (PM) ve grup toplantısında cemaatle işbirliği, sağcı aday gösterilmesi gibi "genel politika" eleştirilerinin ardından en büyük şikayetin, aday belirleme sürecinde etkin çalışan beşli komisyona yapılması üzerine, bu komisyonun çalışma sürecinin mercek altına alınmasına kararı verildi.

5'Lİ KOMİSYON GÖZDEN GEÇİRİLECEK, GÖREVDEN ALMALAR OLABİLİR

Bu kapsamda seçim sürecinde ön seçim yapılan yerler dışında, anket ve kamuoyu yoklaması yöntemiyle en uygun adayın belirlenmesi için görev yapan Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın, Umut Oran, Adnan Keskin, Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'den oluşan komisyon üyelerinin tercihlerinin; çoğu seçim çevresinde beklenen başarıyı getirmememesi ve parti yönetimine sunulan hatalı anketlere ilişkin bir "gözden geçirme" sürecinin başlatılacağı öğrenildi. Kulislerde bazı MYK üyelerinin görevden alınabileceği konuşuluyor.

ELEŞTİRİLER 3 NOKTADA TOPLANDI

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında cuma ve cumartesi günleri düzenlenen PM ve grup toplantılarında; partililerin eleştirileri üç noktada toplandı. Partililer, 'cemaat ile işbirliği görüntüsü'nden duyulan rahatsızlıklarının yanı sıra, tercih edilen sağdan devşirme adaylar ve aday belirleme sürecinde etkin olan beşli komisyonun çalışma yöntemine eleştiriler getirdi. Her iki toplantıda partililer, "Aday belirleme sürecinde bize danışılmadı", "Partiye ulaşan anketlerde önde göründüğümüz çok sayıda kenti kaybettik" diyerek komisyon üyelerinin çalışmalarının değerlendirilmesini, bazı komisyon üyelerinin de istifa etmesini talep etti.

KÖTÜ NİYET YOK AMA...

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, toplantılarda beşli komisyonun "kötü niyetli" kararlar vermediğini belirtse de komisyonun aday belirleme sürecindeki performansının yeniden incelenmesi, nerelerde hatalar yapıldığının tespit edilmesine karar verildi. Partiye ulaşan anketler ile 30 Mart’ta sandıktan çıkan sonuçlar arasında büyük fark bulunan seçim çevreleri bulunması nedeniyle, seçim döneminde çalışılan anket şirketinin gözden geçirilmesi de öngörülüyor.

"BİZ EĞİLİM BELİRLEDİK, YETKİ PM'DE"

Günaydın, PM’ye sunduğu raporda aday belirleme yöntemine ilişkin, "Eğilim yoklamasının yanı sıra, doğru kararların alınmasını destekleyen kamuoyu yoklamaları da başvurulan bir yöntem olmuştur. İlgili seçim bölgesi için yapılan anketlerde o seçim bölgesinde yarışan partilerin oy oranlarının yanında, partimizin aday adayları ile diğer partilerin belirlenmiş aday adaylarının etkileri de ölçülmüş, görevlerine devam eden belediye başkanları için ise performans değerlendirilmesi yapılmıştır. Yapılan çalışmalar sonrası aday saptama yetkisi PM'de olmuştur" ifadesini kullandı.

KÖŞK SEÇİMLERİNDEN ÖNCE REVİZYON

PM üyeleri ve milletvekillerinin revizyon talebinin, bu hafta sonu yapılacak il başkanları toplantısının ardından parti yönetimin gündemine alınabileceği kulislere yansıdı. Bazı il başkanlarının yanı sıra, bazı genel başkan yardımcılarının da görevlerinden alınacağı ifade ediliyor. Bazı genel başkan yardımcılarının da görev alanının değişebileceği belirtiliyor. Böylece cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlere yenilenen bir ekiple gidilmesi görüşü ağırlık kazanıyor.

CHP, 440 İLÇEDE YÜZDE 10'UN ALTINDA KALDI

Beşli komisyon üyeleri, çalışmaya başladığında, seçim yapılacak bin 394 seçim çevresinin tamamında en uygun adayla seçime katılmayı hedeflemelerine karşın, 40'ı aşkın ilçe ve 100'ü aşkın beldede aday gösterilemedi. 2011 seçimlerinde 240 ilçede yüzde 10’un altında kalan CHP, yerel seçimlerde 440 ilçede yüzde 10'a ulaşamadı. 

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Bihlun Tamaylıgil Bülent Tezcan Adnan Keskin Umut Oran Politika Haberler

500

Yorumlar (35)

HAYDOBulumen@hotmail.com:

BU CHP DEN CACIK OLMAZ ASIL DİKTATÖR KILIÇTAR OĞLU HALEN UTANMADAN DİYORKİ 1 MAYIS I TAKSİM DE KUTLAYACAĞIZ BİR ESANAF OLARAK YETER KEMAL YETER TAŞERON LUĞU BIRAK

25
8
yanıtYanıtla
Yahya midyat'licandanticaret7@gmail.com:

sız bu zihniyetle ana muhalefet olmanız bile mucize'ki halkın başka alternatifi yok millet ne yapsın....

27
2
yanıtYanıtla
muhtardlicierkek41@hotmail.com:

makarnacı beyinsiz.

yanıt0
yanıt0
muhtar severkaramanli85330@gmail.com:

MUHTAR rumuz manidar :)) siz ancak ızmirde muhtarlık yaparsınz iktidar flan hayal size sen direkt beyinsizsin makarna yesende yemesende bos beyin chplide olur

yanıt0
yanıt0
Vatandasvvedi76@yahoo.de:

Ya bunalrin 5 degil hepsi istifa etmeli ama koltuk sevdasi var bunlarda gidemezler. Utanmak yok ahlak yok terbiye yok ne beklersin bunlardan.

19
7
yanıtYanıtla
alpaytekinn_demiroz@hotmail.com:

millet mustafa sarıgülü istiyor..

5
21
yanıtYanıtla
malimali.girgin_68@hotmail.com:

kılıçtaroğlu nu unutmuşsunuz o baş sırada olması lazım

22
3
yanıtYanıtla
hümanistfatma_hasar@hotmail.com:

uyandırma CHP lileri Kemal olmassa  altında kalmazlardı. :)

yanıt0
yanıt0
036..SERHAT LImetinsirin1965@hotmail.co:

ÇOK KOMİK,,,,,,,,,,, BUNLARIN ALAYI ŞAŞKIN ÖRDEK..........

22
3
yanıtYanıtla
Kemal beyjodlö@hotmail.de:

Chp basariliydi kendi Capinda cemAat ile beraber tawan oya ulasdi .chp nin ta$ patlasa oyu 30% dur 26 iyi Bir sonuc chp icin. Ama vellakin kilicdaroglu sayesinde degil bu oy sirf Kemal Atatürk ün partisi diye ve tayyip erdogan muhalefeti sebebiyle alior bu kadar oy .eger tayyip erdogan olmasaydi inanin yüzde 20 i gecmeszdi chp cünkü ozaman Sol birlesmezdi gerek duymazdi cünkü tayyip erdogan ister begenin ya da begenmeyin halk tarafindan özellikle anadolu insanlari tarafindan sevilen birisi her yönüyle.ben AKP ki degilim ama bu adamda gercekden Bir duru$ var bu da etkilior insani ama sayin kikictarooglu nu ben sahsen Bir Lider olarak görmüyorum bir basbakan olamaz kusura bakmayin .chp tamamen sola dönmeli Haa sunu da diyeyim gelecekdeki 3 4 secimi muhalafet olarak kalir tamam ama Sol düsüncesiyle kalsin ülkeye fayda getirsin avrupadaki Sol gibi .inananin eger mhp olmasaydi AKP 65% leri görür genel secim lerde .ve eger dsp Eski dsp olsaydi chp 10% Lara düserdi ..........

23
1
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title