Haberler

CHP'de Gündem Yerel Seçimler

CHP'nin Kurultayı'nda Muhaliflerin Tasfiyesiyle Birlikte, Parti Yönetimi ve Politikalar Konusunda da Yeni Dönem Başlamış Oldu.

CHP'nin Deniz Baykal'ın genel başkanlık zaferiyle sonuçlanan 32'inci Olağan Kurultayı'nın ardından, gözler parti yönetimine çevrildi. Baykal'ın, yeni yönetimi oluştururken, "parti dengelerini" dikkate alacağı konuşuluyor.

32'nci Olağan Kurultayı'nı tamamlayan ve gözünü önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlere çeviren CHP'de, partiyi yerel seçimlere hazırlayacak kadroların kimler olacağı tartışılmaya başlandı.

Kurultayda, rakiplerine karşı ezici bir çoğunlukla yeniden genel başkanlığa seçilen Deniz Baykal'ın, Parti Meclisi listesinin de muhaliflerce delinememesi, Baykal'ın elini güçlendirirken, şimdi gözler, Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) hangi isimlerden oluşacağına çevrildi.

Baykal'ın, yerel seçimler öncesi yönetimden her ne kadar muhalif kanadı tasfiye etse de, "parti dengelere" dikkat edeceği ve MYK'da yakın kurmaylarının yanı sıra, Kürt ve Alevi kökenli isimlere yer vereceği ifade ediliyor.

PM'de, mevcut MYK'dan, Onur Öymen, Mustafa Özyürek, Mehmet Sevigen, Önder Sav, Sinan Yerlikaya, Cevdet Selvi, Bihlun Tamaylıgil, Algan Hacaloğlu, Mehmet Ali Özpolat ve Şerif Ertuğrul'u koruyan Baykal'ın, bu isimlerin yanı sıra, Yılmaz Ateş, Nesrin Baytok, Faik Öztrak, Malik Ecder Özdemir, Nur Serter, Necla Arat, Şahin Mengü ve Muharrem İnce gibi isimlerin, MYK üyeliği için yarışması bekleniyor. Tüzük gereği, MYK üyeleri, PM üyeleri tarafından gizli oyla seçiliyor. MYK'nın belirlenmesinin ardından CHP yönetimi, 2009 Martı'nda yapılması öngörülen yerel seçimler için düğmeye basılacak. CHP'nin, yerel seçilmelere dönük stratejisi için çalışmalara başlanacak. (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title