Haberler

CHP Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Hazırlanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) cumhurbaşkanlığı seçim hazırlıkları kapsamında düzenlediği bölge toplantısı Kütahya'da yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) cumhurbaşkanlığı seçim hazırlıkları kapsamında düzenlediği bölge toplantısı Kütahya'da yapıldı.

Afyonkarahisar, Uşak, Eskişehir, Bursa, Manisa, Balıkesir, Kütahya ve Bilecik illerinin bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı sürecini değerlendirdiği toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Eskişehir Milletvekili Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer, İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Topbaş, CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, Bilecik İl Başkanı A.Çağatay Karaahmet, Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri katıldı.

CHP Kütahya İl Başkanı Şerif Han, "Cumhuriyet Halk Partisi üyelerimize ve bütün Kütahyalı hemşerilerimize şehrin çeşitli noktalarına kurduğumuz stantlarla kendi düşüncelerindeki cumhurbaşkanı adayını sorduk. Kütahya'nın görüşünü yapılan genel merkeze ulaştırmış olacağım" dedi.

Yaptıkları toplantıların cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesinde 20 bölgede parti örgütünü seçime hazırlamak adına bu tür toplantılar düzenlediklerinin altını çizen Tezcan, "Türkiye gerilimlerden ve çatışmalardan uzaklaşmak istiyor. Bu anlamda genel başkanımız sivil toplum örgütlerini gezerek tek tek görüş alıyor. Alınan görüşler isim üzerinde değil nasıl bir cumhurbaşkanı figürü istiyorsunuz diye görüşlerini alıyor. Hemen hemen istisnasız örgütlü kesimlerin ortak paydası; halkı kucaklayan, gerilim ve çatışmayı durduracak, nefret dili kullanmayan, toplumu ayrıştırmayan, hukuk üstünlüğüne saygı gösteren, devlet dengelerini gözeten devlet kurumlarının birbiriyle uyumlu çalışmasını gözeten ve buna saygı gösteren, yetki gaspı hevesi içerisinde olmayan, uluslararası alanda Türkiye'yi temsil edebilecek yeterlilikte bir cumhurbaşkanı istiyoruz diyorlar. Bu çerçevede halkımız toplumu birleştiren, bütünleştiren, kucaklayan, sıcak, ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen bir cumhurbaşkanı tarifi yapıyor" diye konuştu.

CHP olarak cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde neler yapılması yönünde çalışmalara başladıklarını kaydeden Tezcan, "Önümüzdeki günlerde bu kapsamda cumhurbaşkanı adayları çıkacaktır ve milletimiz 10 Ağustos'ta olmazsa 24 Ağustos 2. turda sandığa gidip kararını verecektir. Bizler burada bu sürecin yönetimini parti yönetimi olarak bölgelerde neler yapacağımızı konuşacağız. Türkiye'nin en karanlık günlerinde bile Türkiye'nin demokratik birikimi, olgunluğu aydınlığa çıkacak bir kapıyı her zaman bulmuştur. Türkiye'nin en karanlık günlerinde bile kardeşliğe, kucaklaşmaya teşvik edecek bir çözüm her zaman çıkmıştır. Türkiye'nin en zor zamanlarında bile bu halk yeniden esenliklere ulaşabilme çözümlerini üretmiştir. Önümüzdeki dönemde de cumhurbaşkanlığı seçimi birilerinin kişisel kariyer planlamasına kurban edilmeden doğrudan doğruya gerçekten milletin cumhurbaşkanı olacak, kucaklayacak ve ülkede muhtemel krizleri oluşturan değil muhtemel krizlerin önüne geçen birilerinin sandıktan çıkacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Tezcan Türkiye Kütahya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Mevlüt ÖZDEMİR:

Ülkeyi yakan ve yıkan örgütlerle kol kola olan barındıran kim ? Halk nazarında güven kazanıp iktidar olabilir mi ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title