Haberler

CHP, 1600 Sayfa Kayıp Makbuz Peşinde

Aliağa Belediyesi'nde AKP'li Başkan Tansu Kaya ile AKP'li Meclis Üyesi Şafi Teymur'u Birbirine Düşüren "Belediye Makbuzlarıyla Dolandırıcılık" İhbarı Meclis Gündemine Taşındı.

Aliağa Belediyesi’nde AKP’li Başkan Tansu Kaya ile AKP’li Meclis Üyesi Şafi Teymur’u birbirine düşüren "belediye makbuzlarıyla dolandırıcılık" ihbarı Meclis gündemine taşındı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, 2007 Belediye Denetleme Komisyonu raporuna göre kayıp olan 1600 sayfalık Belediye Hizmet Makbuzlarının sadece birkaç tanesiyle 18 bin YTL’lik tahsilat yapıldığını belirtti. Anadol, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a şu soruları yöneltti:

Aliağa Belediyesi Başkanlığı’nın Maliye Bakanlığı’ndan izin almaksızın ve onaylatmaksızın, yasal olmayan biçimde ’Belediye Hizmet Makbuzu’ adı altında makbuz bastırdığı ve bununla yaptığı hizmet karşılığı vatandaşlardan para topladığı doğru mudur? Aliağa Belediye Meclisi içinden seçilen ’Denetim Komisyonu’ tarafından bu makbuzların ve tahsil edilen paraların denetlendiği doğru mudur?

Önceki yıllarda ’Denetim Komisyonu’nun’ kayıp makbuz ve tahsil edilmeyen paraları tespit eden raporu Aliağa Kaymakamı’na ve İçişleri Bakanlığı’na gönderilmiş midir? Raporun gönderilmesine rağmen Aliağa Kaymakamlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından 2 yıldır hiçbir işlem yapılmadığı doğru mudur?

AKP’li Belediye Meclis Üyesi Şafi Teymur, 2006 yılında Belediye Denetleme Komisyonu’na başkanlık yaptığı sırada 40 cilt hizmet takip makbuzu koçanının, yani 1600 sayfa makbuzun kayıp olduğunu, geriye kalan fişlerle de para toplandığını ve bu paraların da kaybolduğunu ifade etmektedir. Bu iddialar doğru mudur?

2007 Denetleme Komisyonu raporunda 50 ciltlik ’Belediye Hizmet Fişi’ bastırıldığı, bunlardan 40 koçanın kaybolduğu, 10 koçanın ise belediyede göründüğü, birkaç fişle sadece 18 bin YTL’lik tahsilat yapıldığı, bu paranın da ortada olmadığı, görünen diğerlerinin akıbetinin belli olmadığı ifade edilmektedir. Bunlar doğru mudur?

Şafi Teymur’a göre belediye şirketinin başında olan ve adı akaryakıt kaçakçılığına karışan şirket müdürünün Aliağa’yı terk ettiği iddiası doğru mudur?

Fişlerde İrfan Güngör’ün adı var

AKP’li Meclis Üyesi Şafi Teymur, Aliağa Belediyesi’nin para topladığı evrakın isminin ’Hizmet Takip Fişi’ olduğunu, herhangi bir matbaada bastırıldığını, ancak resmi evrak niteliği taşıyıp taşımadığı konusunda bilgi sahibi olmadığını bildirdi. Teymur, bu fişlerle 18 bin YTL tutarında para toplandığını, mezbaha, halı saha ve pazar yeri ücretlerinin tahsilinde kullanıldığını ileri sürdü. Teymur, "Parayı alan kişi olarak çoğu zaman Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Güngör’ün ismi geçiyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title