Haberler

Son dakika: Burkina Faso'da Devlet Başkanı Kabore ikinci kez seçimleri kazandı

Güncelleme:

Son dakika haberi... Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da 22 Kasım'da yapılan devlet başkanlığı seçimini, güvenliği sağlama sözü veren mevcut Devlet Başkanı Roch Marc Christian Kabore kazandı.

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da 22 Kasım'da yapılan devlet başkanlığı seçimini, güvenliği sağlama sözü veren mevcut Devlet Başkanı Roch Marc Christian Kabore kazandı.

Burkina Faso'da 22 Kasım'da yapılan milletvekili ve devlet başkanlığı seçiminin sonucu belli oldu. Bağımsız Seçim Komisyonu (CENI) tarafından yapılan açıklamada, mevcut Devlet Başkanı Roch Marc Christian Kabore'nin oyların yüzde 57.87'sini alarak seçimlerden ikinci kez galip çıktığı duyuruldu. 2015'ten bu yana terör saldırılarının hüküm sürdüğü ülkede iktidarda olan ve güvenliği sağlama sözü veren Kabore, seçimlerde muhalefetten 12 adayla karşılaştı. Muhalefetteki Eddie Komboigo yüzde oyların 15.48'ini toplarken, Zephirin Diabre ise yüzde 12.46 oy alabildi.

80'i Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) tarafından görevlendirilen yaklaşık 10 bin ulusal ve uluslararası gözlemci seçim sürecinde yer aldı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milletvekili Burkina Afrika Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title