Haberler

Bozüyük Sivil Toplum Hareketi Platformu Filistin'e Destek Yürüyüşü Düzenledi

Güncelleme:

Bozüyük Sivil Toplum Hareketi Platformu üyeleri, Filistin halkına destek vermek için mehteran eşliğinde bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sonunda yapılan basın açıklamasında Filistin'deki insani krizin sonlandırılması ve yardımların ulaştırılması çağrısı yapıldı.

Bozüyük Sivil Toplum Hareketi Platformu üyeleri, Filistin halkına destek vermek için yürüyüş düzenledi.

Mehteran eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklama yapan Bozüyük Sivil Toplum Hareketi Platformu Koordinatörü Hakan Oğuz,; "Filistin ve Gazze'deki bombardımanların acil sonlandırılması için yaşanan insani krizin çözümü için, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine, Birleşmiş Milletlere, Uluslararası Adalet Divanına ve tüm vicdanlı dünya halklarına bir kez daha Bozüyük'ten seslenmek istiyoruz. Açlık ve ölüm tehdidi altında yaşayan milyonlarca Filistinli için acil bir şekilde refah sınır kapılarının açılması gerekmektedir. İnsani yardımların ulaştırılması ve sağlık hizmetlerine erişimin sağlanması için gerekli adımların derhal atılması çağrısında bulunuyoruz. Dünya artık bu katillere dur demeli ve Filistin'deki bu insani krize son vermelidir. İsrail'in işlediği suçlara karşı sessiz kalmak, suç ortağı olmaktır. Uluslar arası toplumun, vicdanı olan herkesin barış ve adalet için acilen harekete geçmesi gerekmektedir" dedi.

Dualar edilmesinin ardından kalabalık dağıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Filistin Bozüyük İnsan Hakları Dış Politika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title