Haberler

Bozdağ: TBMM seçimlerin yenilenmesi kararı alarak, Cumhurbaşkanımıza yeniden adaylık yolunu açabilir

Güncelleme:

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yasanın verdiği yetkiyle son seçimim" çıkışıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Bozdağ, "Belki de vakti gelince TBMM seçimlerin yenilenmesi kararı alarak, Cumhurbaşkanımıza yeniden adaylık yolunu açabilir. Yarın ola, hayrola" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı bir etkinlikte yaptığı "Yasanın verdiği yetkiyle son seçimim" açıklaması kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Erdoğan'ın sözlerini değerlendiren TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ "Belki de vakti gelince TBMM seçimlerin yenilenmesi kararı alarak, Cumhurbaşkanımıza yeniden adaylık yolunu açabilir. Yarın ola, hayr ola" ifadelerini kullandı.

BEKİR BOZDAĞ'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ sosyal medya platformu X üzerinden gece saatlerinde yaptığı açıklamada "Bu seçim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi son seçimidir. Zira Anayasaya göre, 'Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.'

"CUMHURBAŞKANI BİR DEFA DAHA ADAY OLABİLİR"

Ancak yine Anayasa'ya göre, "Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir."(Anayasa,116/3)

"SEÇİMLERİN YENİLENMESİNE KARAR VERİLİRSE..."

Anayasa'nın bu hükmüne göre TBMM tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü defa Cumhurbaşkanı Adayı olması anayasal hakkıdır.

"GÖRELİM MEVLA NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLER"

Yarınlar ne getirir, bilinmez. Belki de vakti gelince TBMM seçimlerin yenilenmesi kararı alarak, Cumhurbaşkanımıza yeniden adaylık yolunu açabilir. Yarın ola, hayr ola. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler…"

Bozdağ: TBMM seçimlerin yenilenmesi kararı alarak, Cumhurbaşkanımıza yeniden adaylık yolunu açabilir

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen 7. Gençlik Buluşması öncesinde vakfın 81 il temsilcisiyle bir araya geldi. Erdoğan, "Ardı arkası kesilmeyecek şekilde çalışmalarımı sürdürüyorum. Adeta nefes almaksızın koşturuyoruz. Çünkü benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim ama buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak. Onun için de hazırlıklarımızı buna göre yapıp, adımı da buna göre atmamız lazım ki çok farklı bakanlara karşı gereken cevabı istiyoruz ki 31 Mart akşamı verelim. 1 Nisan'dan itibaren de yeni bir dönemi inşallah başlatalım." şeklinde konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (64)

Metehan Eryilmaz:

Öyle bir şey yaparsanız zaten halk size gereken cevabı sandıkta verir.

913
115
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Erdoğan son dedi konu kapandı. Gündemi oyalamaktan başka bir şey değil. Umarım muhalefet sazan gibi atlamaz. Artık şunların oyununa gelmeyin.

yanıt313
yanıt50
faruk merttürk:

Ona gerek kalmicak.

yanıt193
yanıt19
Ahmet Melih ALEMDAR:

Murat Kılıç: Erdoğan "Bu son seçimim" diye ilk defa mı söyledi. Daha önce de laf ağızdan bir kere çıkar. Ben tükürdüğümü yalamam diye birşey hatırlıyorum

yanıt216
yanıt26
Ahmet Melih ALEMDAR:

Halk verilmesi gereken cevabı,verilmesi gereken tepkiyi vermediği için birşeyleri hakediyoruz Metehan Bey. Aslında içimden "Beter olun hakediyorsunuz" demek geliyor ama milyonlarca masumun ne suçu var değil mi?

yanıt179
yanıt20
KAAN IRGIT:

Tarih bunlar kadar rezil siyaset yapan bir parti daha görmemiştir

697
96
yanıtYanıtla
Sosyalci:

Haklısın. Sizin oy verdikleriniz siyasi parti bile değil.

yanıt102
yanıt294
F. Güler:

Yeter artık valla bıktırdınız ülkenin çivisi çıkmış borç batağı icralar geçim derdi ne ararsan var.

682
68
yanıtYanıtla
Muhalif:

Bastonu eline alana kadar gitmez gitmezde ülke için betondan başka bişey yapılmıyor strateji yok hep aynı fikirle gidiyoruz . Ekonomi berbat gençlerin ak parti demesi bi ayrı cahillik iş kursan sana iş kurcak kredi yok maaşlı çalışsan belli ücretli seyyar bişeyler yapsan belli isimlenmiş kişilere iş paslarlar kıstırılmış bir hayat var paran değerli değil ama bir 2033 ü geçirirlerse ülkenin yarısı don atlet kalır benden demesi

359
65
yanıtYanıtla
Ayhan:

Kaldan daha çok kralcılar midemi bulandırıyor.

382
27
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title