Haberler

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Mahalle Muhtarlarıyla Su Sorunu Toplantısı Gerçekleştirdi

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşanan su sorunuyla ilgili Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, su sorununun nedenleri ve çözüm önerileri ele alındı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde son dönemde kuraklık nedeniyle yaşanılan su sorunun nedenleri ve gelinen son nokta ile ilgili Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, mahalle muhtarlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

Herodot Kültür Merkezindeki toplantıda, 18 saat çalışarak evlere su ve depo temini sağlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Aras, yapılan toplantının amacı ve hedefini anlattı.

Gerçekleştirdiği konuşmada su sorunu ile ilgili valilik, DSİ ve MUSKİ ile görüştüğünü ve kısa vadede çözüm sağlayabilmek için MUSKİ'nin yeni kuyular açtığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Aras sözlerine şöyle devam etti:

"Sazköy tarafında 3 tane yeni kuyu açılacak. İlki dün akşam itibariyle devreye girdi. Geyik Barajı'ndan su alımına DSİ izin verdi. Oradan su alıp yine halka verilmeye başlandı. Bu da Yalıkavak, Gölköy, Gündoğan tarafını besleyecek olan kaynak. Böylece yer altı sularından, kuyulardan gelen sularda daha çok merkez ve güney kesimde kullanılacak. Aynı zamanda Akgedik Barajından da su temini için çalışılıyor."

"Bu bir halk sağlığı sorunudur"

Bölgenin su probleminin sadece belediyelere bırakılamayacağını ve bu problemin çözülmesi gerektiğini ifade eden Başkan Aras sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler kendi imkanlarımızla yapabileceklerimizi biliyoruz. İmkan olsa çoktan denizden arıtmayı devreye sokmuştuk. Biz elimizdeki kuyulardan tankerler vasıtasıyla vatandaşlarımıza ücretsiz su dağıtıyoruz. Yapabildiğimiz şu an bu ama elimizde projeler var, sizlerle paylaşacağım. Bir an önce yetki verilirse yapacağız. Eğer çözülemiyorsa 100 tankerlik bir filo yapıp bütün vatandaşlarımızın evlerine kadar suyu temin edeceğiz. Biz burada hiçbir zaman çaresiz bekleyemeyiz. Çünkü bu bir halk sağlığı sorunu, yaşamla ilgili bir sorundur. Bir an önce bu sorunları çeşitli çözüm önerileri ile beraber kamuoyuna sunmak zorundayız"

Toplantıda yer alan Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz yaşanan su sorununun çözümüne ilişkin önlemlere inşaat ruhsatı yasaklarıyla başlanması gerektiğini vurgularken konu ile ilgili sadece tedbir değil meclis kararlarının da alınması gerektiğini iletti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Aras Bodrum Muğla Sağlık Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title