Haberler

Binali Yıldırım, Aliağada -

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "Bu şehirde belediye başkanı olmak için yarışmaktan çok büyük mutluluk, gurur duyuyorum" dedi.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "Bu şehirde belediye başkanı olmak için yarışmaktan çok büyük mutluluk, gurur duyuyorum" dedi.

Aliağa'da esnaf ziyaretlerinde bulunan Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanlığı önünde coşkulu kalabalıkça karşılandı. Etkinlikte konfetiler ve havai fişekler atıldı. Yıldırım da partililere karanfil dağıttı.

Yeniden aday gösterilmeyen eski belediye başkanı Tansu Kaya ve AK Parti'nin Aliağa Belediye Başkan adayı İbrahim Ethem Yorulmaz'a yönelik sloganların atılması üzerine, kürsüde bütün aday adayları konuşma yaptı.

İbrahim Ethem Yorulmaz, "Tansu başkan da Uğur başkan da Yaşar başkan da bizim. Bizim bizden başka kimsemiz yok. 30 Mart'ta hep birlikte olacağız" dedi.

Tansu Kaya ise partinin kurulduğu günden beri iyi, kötü, tatlı günler geçirdiklerini, bugüne kadar hep birlikte zorlukları aştıklarını, bundan sonra da birlikte aşacaklarını dile getirdi.

Kaya, "Biz bu partinin insanıyız. Başka gidecek yerimiz yok. Bölen, parçalayan olmayız. Eğer bir yanlışlık var ise bir yanlışlık görüyorsa vatandaş haklı tepkisini dile getirmiştir. Biz, partimizin emrindeyiz. Bundan sonra bize verilecek görevlerde sonuna kadar partimizin arkasında olmaya devam edeceğiz" dedi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ise Aliağa'daki coşku karşısında, çok etkilendiğini belirtti.

"AK Parti, kişilerin, isimlerin partisi değildir. AK Parti, hizmetin partisidir" diyen Yıldırım, Tansu Kaya ve İbrahim Ethem Yorulmaz'ın kendisinin can kardeşi olduğunu söyledi.

Seçimlerde aday adayı olanların hepsinin birbirinden kıymetli kişiler olduğunu ancak bir tane adayın belirleneceğini dile getiren Yıldırım, "O adayımız da belirlendi. Aliağa'da 30 Mart seçimlerinde AK Parti'yi tekrar iktidara getirmek için adayımız İbrahim Ethem Yorulmaz'dır" dedi. Bu sözler üzerine kalabalığın bir bölümü, alandan "Tansu Kaya" sloganları atarak ayrıldı.

Aliağa'da AK Parti'yi iktidara taşıyacaklarını ifade eden Yıldırım, "Bugün bir bayram değişimi dönemidir. Tansu kardeşimiz, bu ilçede büyük hizmetler yapmıştır, şimdi de bayrağı İbrahim Ethem Yorulmaz'a devredecek. Bize düşen, adayımızın arkasında kenetlenip, mutlak başarıyı Aliağa'da elde etmektir. Bizim anlayışımızda ben yok, biz varız. AK Parti var. Ben yoksam, dünya yok demeyiz. AK Parti'nin bayrağa altında kararlılıkla geleceğe ilerleriz. Biz ömrünü, bu millet için hiçe saymış her türlü tehdide her türlü tehlikeye göğüs germiş bir genel başkanın, Recep Tayyip Erdoğan'ın elemanlarıyız" diye konuştu.

-"(Gözüm başım üstüne) dedim"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına da değinen Yıldırım, şunları söyledi:

"Biz, bir ekibiz. Biz diyerek bugünlere geldik. AK Parti'nin kuruculuğunu yaptım. 11 sene, AK Parti iktidarında bakanlık yaptım. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde rekor hizmetlere imza attım. Genel Başkanım, Başbakanım, (İzmir'e gideceksin, belediye başkanı adayı olacaksın) dedi. Ben de (Başım, gözüm üstüne) dedim. (Ben bakanım, ben niye gideyim) demedim. Bizde görev verilince eyvallah, verilmeyince (Olmaz) demek yok. Bizim kültürümüzde bu yoktur. Partimizin verdiği görev, bizim için en büyük onur vesilesidir. Bu şehirde belediye başkanı olmak için yarışmaktan çok büyük mutluluk, gurur duyuyorum. İnşallah Aliağa'da başkan adayımız Yorulmaz, büyükşehirde de biz, bayrağı en yükseğe taşıyacağız."

Binali Yıldırım, Aliağa'nın 14 ilden daha büyük bir ilçe olduğunu, Türkiye'deki ilçeler arasında da Körfez ve İzmit'ten sonra 3. sırada geldiğini belirterek, ilçenin gelecek 30 yılının vizyonunu, gelişmesini planlayacaklarını ifade etti.

İlçeyi hava ve çevre kirliliğiyle yaşanmaz hale getirmeye kimsenin hakkının olmadığını dile getiren Yıldırım, 30 Mart'tan sonra ilk işlerinin, hava kirliliğini ortadan kaldıracak her türlü tedbiri almak olduğunu bildirdi.

Yıldırım, Kuzey Otoyolu'nun yapımına başladıklarını, Menemen'e kadar geldiklerini, raylı sistemi Aliağa'dan Bergama'ya kadar uzatacaklarını, Aliağa'yı İzmir'in kuzeyinin parlayan yıldızı yapmaya ahdettiklerini sözlerine ekledi.

-aliağa

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Ak Parti Aliağa İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title