Haberler

BDP Mardin'de Miting Yaptı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Mardin'de düzenlenen mitingde, Irak sınırındaki olay protesto edildi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Mardin'de düzenlenen mitingde, Irak sınırındaki olay protesto edildi.

Mardin Yeniyol Caddesi'nde toplanan BDP'liler, ellerindeki pankart ve afişlerle kısa süreli bir yürüyüş yaptıktan sonra eski Nevruz alanında toplandı. Mitingde BDP'nin Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, BDP İl Başkanı Sihem Elverenat birer selamlama konuşması yaptıktan sonra BDP'nin Diyarbakır Milletvekili Altan Tan söz aldı. Kalabalığı dört ayrı dilde selamlayan Altan Tan, Cumhurbaşkanı ve Başbakana çağrıda bulunarak, "Yıllardır birbiriyle çatışan

milletle devleti barıştıralım. Devlet milletine karşı milletini havadan bombalayacak bir durumda olmasın. Dindarıyla laiğiyle, Türkü ile Kürt'ü ile, Arap'ı ile Alevi'si ile herkesin hukuk önünde eşit olduğu, kendi dini mezhebi, etnik kimliği, sınıfsal yapısıyla bütün haklarını elde edeceği yeni bir Türkiye inşa edelim" dedi.

Yeni bir Ortadoğu'nun kurulduğunu savunan Tan, "Gelin, yeni bir Ortadoğu, yeni bir Türkiye inşa edelim. Demokratik bir Türkiye'de kardeşçe, eşit yurttaşlar olarak birlikte yeni bir yaşam kuralım. Bunun içinde önümüzde yeni bir anayasa var. Bu yeni anayasa süreci büyük bir fırsat. Gelin bunu toplumsal mutabakata, toplumsal uzlaşmaya çevirelim" diye konuştu.

Miting konuşmaların ardından sona erdi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Altan Tan Türkiye Mardin Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title