Haberler

BDP'li Milletvekilleri Mardin'de

Tutuklu yargılandıkları KCK davalarında tahliye edilen BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Mardin'in ilçelerini ziyaret etti.

Tutuklu yargılandıkları KCK davalarında tahliye edilen BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Mardin'in ilçelerini ziyaret etti.

Mazıdağı, Derik, Kızıltepe, Nusaybin'i gezen milletvekilleri, halka hitap etti.

BDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Türk, Yıldırım ve Irmak'ın tahliye edilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

"Özgürlük, çalışmamızda, birlikteliğimizde ve elimizdedir" diyen Türk, "Biz her seçimi Kürt halkı için referandum olarak görüyoruz. Bu inançla çalışıyoruz. Amacımız belediye başkanlığı veya birini parlamentoya gönderip parlamenter yapmak değildir. Amacımız, Kürt halkının sesini, kimliğini dünyaya duyurması ve haklarını kabul ettirmesidir" şeklinde konuştu.

5 milletvekilinin tahliye edildiğini hatırlatan Irmak ise 6. kişinin Hatip Dicle olacağını ileri sürdü.

Yıldırım da Nusaybin'in tarih boyunca hep değerlerine sahip çıktığını belirterek, "Biz acınızı, birlikteliğinizi her gün içimizde hissediyoruz. Size layık olmamız için canımızı bu yolda harcamamız bile azdır. Büyük olan, vekil olan, belediye başkanı olan bizler değiliz, sizlersiniz. Bizler sizin köleleriniz" diye konuştu.

Konuşmaların sonunda belediye başkan adayları halka tanıtıldı.

Öte yandan, Derik ilçesinde milletvekillerini takip eden DHA muhabiri Emrullah Karakaş'ın bir kişi tarafından engellendiği ve tartaklandığı, gruptakilerin müdahalesiyle olayın yatıştırıldığı belirtildi.

Kaynak: AA / Politika

Gülser Yıldırım Selma Irmak Ahmet Türk Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024?
500

Yorumlar (1)

DERİKLİder@hotmail.com:

O Kişinin 3. dönem oluyor B D P Derik Belediyesinden Üç Maymunu oynayan 'İsmail Çelik 'adındaki kişi olduğunu yazabilirdiniz.Basın Mensuplarına kaldırılan ellerin kırılması gerekir.Bu gün bir şeyler duyuluyorsa Basın Mensuplarının sayesinde olduğu unutulmamalıdır.O kişi çok şımarmış.Bu gibi kişilere dur diyecek biri çıkar elbet. Olayı bir Vatandaş olarak ben de gördüm sanırım İha muhabiriydi.İha Muhabirini Otobüse çıkartan BDP Derik Belediye Encümeni İsmail Çelik denen kişi boynunda kamerası ve elinde fotoğraf Makinası bulunan Dha muhabiri olduğunu haberinizde öğrendiğim kişiyi görüntü almasını engelledi.Bu kişi kibar bir dile 'Kamuoyu görevimi engelleyemezsin'deyince tekme attı.Bunun sonucunda Dha Muhabiri'de Boğazını sıktı araya girenlerin yanısıra bir akrabası Muhabire saldırmaya yeltendi.Çok ayıp...

12
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title