Haberler

BDP'den Açlık Grevi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Teşkilatı, cezaevlerindeki eylemlere destek amacıyla 3 günlük açlık grevi başlattı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Teşkilatı, cezaevlerindeki eylemlere destek amacıyla 3 günlük açlık grevi başlattı.

BDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer ve Nazmi Gür ile Diyarbakır Milletvekili Aysel Aydoğan ve Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi'nin de hazır bulunduğu BDP çadırında basın açıklaması yapan BDP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Necla Yıldırım, siyasi tutukluların başlattığı 'süresiz dönüşümsüz açlık grevi'nin 51. gününe girildiğini ifade ederek, "Siyasi tutukluların taleplerini taleplerimiz sayarak bugün itibarı ile süreli ve dönüşümlü olarak seçilmiş arkadaşlarımızın bir kısmından başlayarak açlık grevine giriyoruz. Tüm halkımızı ve duyarlı kamuoyunu, yaşanmasını istemediğimiz can kayıplarının söz konusu olabileceği bu dönemde sorumluluk alıp seyirci kalmamaya davet ediyoruz. Bu konuda halkımızı siyasi tutukların sağlık durumu ve taleplerine duyarlı ve sahiplenici olmaya çağırıyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından çadıra geçen grup, burada açlık grevini başlattı. Aralarında Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar'ın da bulunduğu toplam 17 kişi, giydikleri beyaz önlüklerle süreli ve dönüşümlü olarak başlatılan açlık grevine katıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Diyarbakır Nazmi Gür Aydoğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title