Haberler

Erbakan'ın ardından Destici de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aynı çağrıda bulundu: Ocak ayını beklemeden emeklilere zam yapılmalı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında emeklilere yapılan yüzde 25 oranında zammın yetersiz olduğu eleştirilerine, "Çalışan ve emekli mağduriyetini yılbaşına doğru çözeceğiz" demişti. Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ın ardından Cumhur İttifakı'nda BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de ocak ayının çok geç olduğunu söyledi. Destici, "Ocak ayını beklemeden emeklimize behemehal bir zam verilmesini, maaş artışlarının yapılmasını arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Temmuz ayında emeklilere yapılan yüzde 25 oranında zammın yetersiz olduğu eleştirilerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çalışan ve emekli mağduriyetini yılbaşına doğru çözeceğiz" yanıtını vermişti. Cumhur İttifakı'nda Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın ardından BBP lideri Mustafa Destici de ocak ayının geç olduğunu söyledi. Destici, "Ocak ayını beklemeden emeklimize behemehal bir zam verilmesini, maaş artışlarının yapılmasını arzu ediyoruz." dedi.

OCAK AYINA BİR İSİM DAHA KARŞI ÇIKTI

Emeklilere yapılması beklenen zamla ilgili Cumhur İttifakı'nda başlayan görüş ayrılığı derinleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Çalışan ve emekli mağduriyetini yılbaşına doğru çözeceğiz" açıklamasına karşın ocak ayının çok geç olduğunu söyleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın ardından bir isim daha bu tarihe karşı çıktı.

"OCAK AYINI BEKLEMEDEN MAAŞ ARTIŞLARININ YAPILMASINI ARZU EDİYORUZ"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Genel seçimlerden sonra yurt gezilerinde ve ilçe ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Destici, emeklilerin maaş artışı taleplerini dile getirdiklerini belirtti. Emekli aylıklarına yılbaşından önce zam yapılması gerektiğini ifade eden Destici, "Biz ocak ayını beklemeden emeklimize behemehal bir zam verilmesini, maaş artışlarının yapılmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

"PİYASADAKİ ARTIŞLARA DUR DENİLMELİ"

BBP Genel Başkanı Destici, vatandaşların fahiş fiyatlarla ilgili şikayetleri olduğunu, fahiş fiyat uygulayanların suç işlediğini söyledi. Destici, "Dalında beş liraya alınan ya da toptancının beş liraya aldığı bir elma eğer markette elli liraya satılıyorsa satanın büyük bir günahı vardır. Elbette vatandaş bunu sormakla da haklıdır. Halkın içindeyiz. Üreticisiyle satıcısıyla ve alıcısıyla beraberiz. Dolayısıyla bunları biz de yaşıyoruz maalesef bu konularda bir mesafe alınabilmiş değil. Burada büyük bir düzensizlik var. Bunun mutlaka önüne geçilmeli ve piyasadaki artışlara dur denilmelidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Destici Fatih Erbakan Fatih Zam Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

Yusuf Saygın:

Şimdiye kadar neredeydin. Sonra, seni kim dikkate alıyor, ki sözüne itibar etsinler. Geç bunları.

24
22
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Cumhur ittifaki, ülkenin birliği ve toplumsal değerlere saygı etrafında birleşen bir ittifak....Bunun dışında yapılan tüm politikalar eleştirilmeli zaten...Elestirmezse kuklası olur,bağımsız bir parti olmaz...Tebrik ediyorum...İktidara Muhalefet yine Cumhur ittifakindan Çıkar zaten...

20
13
yanıtYanıtla
levent tugcu:

AKP icin siz piyondunuz. Kendinizi kullandırdınız. Başka bişey değil.

22
9
yanıtYanıtla
Kurt Savaş:

HAKLIYA HAKLI DEMEK LAZIM. AK PARTİLİ OLARAK DOĞRU DEMİŞ. EMEKLİ ADI ÜSTÜNDE . BU ÜLKEYE YAPACAĞINI YAPMIŞ. ŞİMDİ ÇALIŞMAYANI SÜRÜNDÜRMEK CAİZ DEĞİL.

29
2
yanıtYanıtla
ERKAN :

herkes yaşamı memur ve emekliye göre endeksliyor ocak beklenmeden zam yapılsın enflasyon farkı ödensin vs vs vs ama söz işçiye gelince ses yok

4
26
yanıtYanıtla
Kuman:

Emekli deniyor fark ettiysen

yanıt6
yanıt0
Fatih Erdem:

Emekli ile çalışan arasında ikramiye, fazla çalışma, gibi ek gelirler dışında maaş aynı olmalıdır, yoksa çalışırken 1/4 dereceye düşen ve 3600 ek göstergeli olan memur emekli olduğunda emekli maaşı bir anda normal maaşına göre % 60 aşağı düşüyor evi olmayan insanlar aldıkları o maaşla evin kirasını dahi ödeyemiyor. EYT ile 40 yaşındaki insanlar emekli edilerek 30-40 yıl çalışan gerçek emekliler mağdur edilmiş, hepsi aynı değerlendirmelere doğru gitmektedir. Lütfen emeklilerin feryadını duyun.

6
7
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

gelecek secımde eskı bır akp lı olarak bırak oyu su bıle yok akp ye

10
2
yanıtYanıtla
tanju basaran:

Maalesef sizi takan yok artık. Seçim bitti iş bitti

11
0
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

vicdan sahibi herkes emeklilere yapılan adaletsizliği sindiremez

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title