Haberler

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

"Tarafsız kuruluşlara anket yaptıralım, 'Mansur Yavaş BBP'den mi aday olsun, CHP'den mi aday olsun?' diye soralım" "Hangi sonuç çıkarsa oradan aday olsun"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tarafsız kuruluşlara anket yaptıralım, ' Mansur Yavaş BBP'den mi aday olsun, CHP'den mi aday olsun?' diye soralım. Hangi sonuç çıkarsa oradan aday olsun" dedi.

Destici, Belediye Başkanları Birliği Başkanı İsmet Özarslan ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde düşen helikopterde 4 askerin şehit olduğunu belirten Destici, şehit askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Mevlana'nın 740. ölüm yıl dönümü olduğuna işaret eden Destici, Mevlana'nın hoş görüşü ve insan sevgisinin, siyasete de yansımasını diledi. Meclis çatısı altında küfürleşmelere şahit olunduğunu ifade eden Destici, "Milletimiz adına bütün milletvekillerimizi, meclisimizi, siyasi partilerimizi ve toplumun her kesimini Mevlana'nın hoşgörüsüne sahip çıkmaya ve hayatında uygulamaya davet ediyorum" dedi.

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, İstanbul merkezli operasyonla ilgili bir soru üzerine, Türkiye'nin şeffaflaşmadığı sürece bu tür operasyonların önüne geçmenin mümkün olmadığını öne sürerek, "Türkiye'nin yolsuzluklardan tamamen arındığını, tamamen temiz siyasetle yönetildiğini kimse iddia edemez" dedi.

Soruşturmanın sonucunu beklemek gerektiğini ifade eden Destici, "Çok erken yapılan açıklamalar, kamuoyunu yanlış yönlendirebilir, adaletsizlik, haksızlık oluşmasına da sebep olabilir ama kim yolsuzluk yapmışsa bu devletin en tepesindeki de olsa, devletin en üst düzey bürokratı, bakanı, milletvekili de olsa yolsuzluk yapanın hukuk içinde hesabının sorulması lazım. Türkiye'nin artık bu yolsuzlukları gündeminden çıkarması gerekiyor. Hükümetin adaletin önünü açması lazım, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlaması lazım. gerçekten suçlular varsa, devletin malına el uzatanlar varsa bunlardan da en ağır şekilde hesabının sorulması lazım" dedi.

- Mansur Yavaş'ın adaylığı

Mansur Yavaş'ın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Destici, Ankara Büyükşehir Belediyesini almak niyetiyle seçime hazırlandıklarını ve bu iddiayı sürdürdüklerini söyledi. Mansur Yavaş'a Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için teklif götürdüklerini ve bu görüşmelerin belli bir süre olumlu olarak ilerlediğini ifade eden Destici, yaptıkları anketlerde Mansur Yavaş'ı da halka sorduklarını anlattı. "Yerel seçimlerde Mansur Yavaş, hangi partiden aday olursa oy verirsiniz?" sorusuna yüzde 27,8 BBP, yüzde 10 ile AK Parti, yüzde 8,7 CHP cevabının verildiğini aktardı. " Mansur Yavaş, BBP'den aday olursa oy verir misiniz?" soruna ise katılımcıların yüzde 41,9'unun evet cevabını verdiğini dile getiren Destici, şunları kaydetti:

"BBP ile Mansur Yavaş ismi çok uygundur. Şu anda CHP ile Mansur Yavaş hangi aşamadadır, bilmiyorum. Basına yansıdığı kadarıyla olumlu bir görüşme sürdürüyorlar. Pişmiş aşa su katmak da istemem ama şunu da söyleyeceğim. Mansur Bey, BBP'den hiçbir şey yaşamadan aday olur, camia onu bağrına basar, Ankaralı seçmen bunu doğru olarak görür. Tarafsız kuruluşlara anket yaptıralım, 'Mansur Yavaş BBP'den mi aday olsun, CHP'den mi aday olsun?' diye soralım. Hangi sonuç çıkarsa oradan aday olsun. Benim itirazım yok. Ben, hodri meydan diyorum. Hangisi çıkarsa ben ona razıyım, o zaman gitsin, gönül rahatlığıyla aday olsun." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Destici Mansur Yavaş Türkiye Politika Güncel Haberler

title