Haberler

BBP'den AK Parti ve CHP'ye Ziyaret

BBP Genel Sekreteri Tunç ve beraberindeki heyet, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin ve Genel Sekreter Tamaylıgil ile bir araya geldi

BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç ve beraberindeki heyet, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'i ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmelerin ardından açıklama yapan Tunç, parti olarak daha önce de DSP, DP ve Saadet Partisi ile görüştüklerini ve seçim konusunda hazırladıkları dosyaları sunduklarını söyledi.

Tunç, DSP, DP ve Saadet Partisi ile yaptıkları görüşmelerde yüzde 10 barajının kaldırılması, milletvekillerinin tercihli sistemle seçilmesi, hazine yardımından tüm partilerin yararlanması, seçim yazılım sisteminin yenilenmesi ve denetime açık olması, kamuoyu araştırma şirketlerinin de denetlenebilmesi ve propaganda araçlarının tüm partilerin hakça kullanımına açılması gibi konularda da mutabakat sağladıklarını ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin'in görüşmeden memnuniyet duyduğunu dile getirdiğini aktaran Tunç, "Bilhassa çift turlu ve ikinci turlu seçim işbirliğine açık tercih sistemli seçimlerin yapılması görüşümüzü çok benimsediğini, verdiğimiz dosyayı çoğaltacağını, dosyaları Başbakan Erdoğan'a, seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımıcısına, YSK Başkanına ve reform paketini hazırlayan ekibin başı olan Beşir Atalay'a takdim edeceğini söyledi" dedi.

CHP'de gerçekleştirdikleri görüşmede, Tamaylıgil ve Keskin'in, seçim sistemine ilişkin çalışmalarında, BBP'nin hazırladığı dosyadan faydalanacaklarını ifade ettiklerini bildiren Tunç, "Katkı sağlayacaklarını söylediler, bizimle bu konularda hemfikir olduklarını söylediler" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Bihlun Tamaylıgil Mehmet Ali Şahin Adnan Keskin Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title