Haberler

Baykal'dan İl Başkanına Sert Çıkış

CHP Lideri Baykal, İstanbul Milletvekili Necla Arat İçin "Tombala Vekil" Diyen İl Başkanı Gürsel Tekin'i Arayarak Sert Çıktı.

CHP Lideri Baykal, İstanbul Milletvekili Necla Arat için "Tombala vekil" diyen İl Başkanı Gürsel Tekin’i arayarak sert çıktı. Baykal, "Sayın Arat’ı siyasete ben davet ettim. Ben miyim tombalacı yani? Seçilmişlere kayıtsız saygı göstereceksin" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in, İstanbul Milletvekili Necla Arat için yaptığı, "Tombala Vekil" benzetmesine tepki gösterdi. Baykal, dün sabah Tekin’i arayarak, "Bir il başkanı olarak özellikle bölge milletvekillerin hakkında çok daha dikkatli ve özenli değerlendirmelerde bulunmam gerekir. Üstelik, ’Tombalacı vekil’ ne demek? Sayın Arat’ı siyasete ben davet ettim. Ben miyim tombalacı yani? Seçilmişlere kayıtsız saygı göstereceksin" sözleriyle uyardı.

Hiç yakıştıramadım

"Tombalacı" yakıştırmasına hedef olan Arat ise şunları söyledi: "Gürsel Bey’in kullandığı sözcükleri kendisine düzey olarak yakıştıramadım. Beni hiç tanımadığını da görüyorum. Haklı olarak övündükleri Cumhuriyet Halk Evleri (CHE) bünyesinde yürütülen program dahi benim de içinde bulunduğum Kadın Sorunları Araştırmaları Merkezi’nce geliştirilmiş programdan alınmadır. Üstelik benim milletvekili olmam Sayın Genel Başkanın davetiyle gerçekleşmiştir. Öyle sanıyorum ki benim aday olduğum listeye de oy açısından önemli bir katkım olmuştur." Arat, tartışmaya konu olan çarşaflı üyeler gibi benzer katılımların sürmesi halinde konuyu Parti Meclisi’ne taşıyacağını vurguladı.

Hocamın gönlünü alırım

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ise kara çarşaflı vatandaşların CHP’ye katılmasını eleştiren İstanbul Milletvekili Necla Arat’la ilgili, "16 aydır buradayım, kendisinin yüzünü görmedim. Lütfetsin de, sokağa insin. Sırça köşklerde siyaset olmaz. Tombaladan milletvekili olacaksın, sonra taban rahatsız diyeceksin. Kim bu taban?" şeklindeki sözleri için özür diledi. Arat’la aralarından iletişim kopukluğu olduğunu vurgulayan Tekin, "Ben Hocamın gönlünü alırım. Zaman zaman kopukluklar oluyor. Bunları en kısa zamanda gidereceğiz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ise Arat’ın eleştirilerine katılmadığını belirterek, "CHP’nin amacın Türkiye’yi AKP iktidarından kurtarmak. Arat’ın kendi görüşleri. O görüşe ben tam katılamıyorum. Bir partiye üye olmak herkesin hakkıdır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title