Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler: Muktedir Bir İktidar Var

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "İnşallah 30 Mart'ta sizlerden alacağımız destekle bu devlet içindeki yapıyı da saf dışı bırakacağız." dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "İnşallah 30 Mart'ta sizlerden alacağımız destekle bu devlet içindeki yapıyı da saf dışı bırakacağız, Türkiye Cumhuriyeti'ni bu yapıdan ilelebet kurtaracağız" dedi.

İşler, Yenimahalle Şentepe'deki partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Adem Ceylan'a destek istedi.

Yerel seçimlerin, genel seçim havasında geçtiğini ifade eden İşler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gezdiği meydanların dolup taştığını, AK Parti'nin bu seçimlerden de oyunu artırarak çıkacağını söyledi.

AK Parti'nin aldığı yüzde 50 oyun birilerini çok ciddi şekilde rahatsız ettiğini, 2011'den sonra artık kumpas kurulmaya, komploların harekete geçirilmeye başlandığını belirten İşler, Başbakan Erdoğan'a, "Diktatör, baskı uyguluyor, padişah" denildiğini, padişah kıyafetleriyle karikatürlerinin yapıldığını ifade etti. İşler, "Ama hiçbiri tutmadı. İtibarımızı zedelemek için, dünyadaki o yükselen değerimiz olan Sayın Başbakanımızın itibarını zedelemek için çok çabaladılar, gayret ettiler, uluslararası medya kuruluşlarıyla birlikte hareket ettiler ve bu karalama kampanyasını hala sürdürüyorlar" diye konuştu.

Türkiye'nin ilk defa IMF'ye olan borcunu sıfırladığını hatırlatan İşler, "IMF defol" diye pankart açanların Başbakan Erdoğan'a teşekkür etmediğini, "bizi IMF'den kurtardın" diyemediğini söyledi. Gelişen, ilerleyen, büyüyen Türkiye'nin liderinin, IMF'ye olan borcu sıfırladığını dile getiren İşler, IMF'nin Türkiye'den kredi ister duruma geldiğini ifade etti.

İşler, Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanların, önce Başbakan Erdoğan'ı karalama kampanyası başlattığını, sonra da sokak hareketleriyle hükümeti devirmek istediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Mayıs sonunda, haziranda yapılan Gezi olayları bunun bir göstergesi. Sokakları terörize ettiler ve sokak hareketleriyle bu ülkenin imajını, itibarını zedelemeye ve canlı yayınlarla adeta 'Türkiye yanıyor, yıkılıyor, bitti, Erdoğan efsanesi son buldu görüntüsünü ve imajını' bütün dünyaya maalesef geçtiler. Uluslararası medya kuruluşları canlı yayın yaptılar. Ama çok şükür yıkılmadık, dimdik ayaktayız Allah'ın izniyle. Onların unuttuğu bir şey vardı, artık eski Türkiye yok, yeni Türkiye var. Eski Türkiye'de acizlik vardı, yeni Türkiye'de kadirlik var. Muktedir bir iktidar var, dimdik ayakta durabilen bir iktidar var, dimdik ayakta durabilen bir başbakan var, hükümet var. Eski Türkiye'de bir kitap atıldığı zaman krizler çıkardı, yeni Türkiye'de sokak hareketlerine, ayaklanmalara rağmen dimdik ayakta kalabilen bir ekonomi var. Hem de güçlü bir hükümet var, başbakan var. Allah'ın izniyle yıkılmadık, yıkılmayacağız. Gezi olaylarında sonuç alamayanlar 17 Aralık ve 25 Aralık yargı darbesi girişiminde buldular. Çok şükür onu da elimizin tersiyle ittik. Onları da başarısız kıldık ve bugün dimdik ayaktayız."

Emrullah İşler, 30 Mart'taki seçimlerde Türkiye'nin kaderinin, geleceğinin oylanacağını aktararak, "Bizi desteklerseniz yeni Türkiye'yi desteklemiş olacaksınız, güçlü Türkiye'yi, gelişen, büyüyen, ilerleyen Türkiye'yi desteklemiş olacaksınız. Çünkü bizler 2023 hedeflerini açıkladık. 2023 hedefleri bugünkü Türkiye'nin 3 katı daha büyümesi, ilerlemesi, dünyanın yıldız ülkesi olması demektir. 30 Mart'ta yeniden güçlü bir destek verirseniz, Allah'ın izniyle biz yolumuza durmadan devam edeceğiz ve 2023 hedeflerini koşar adım gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin bir sıkıntıyla karşılaştığında halka gittiğini ve halktan aldığı destekle yoluna devam ettiğini vurgulayan İşler, 2007'de cumhurbaşkanını seçtirmediklerini, "e-bildiri" yayımladıklarını hatırlattı. O dönemde dik durduklarını, "Sizler bizim memurumuzsunuz, haddinizi bileceksiniz" diyerek erken seçim kararı aldıklarını dile getiren İşler, halkın da 11 puan fazla oyla AK Parti'yi tekrar iktidara taşıdığını söyledi.

Askeri vesayete ve çetelere son verdiklerine değinen İşler, "Geçen zaman içerisinde baktık ki sinsi sinsi birileri devlet içinde çeteleşmişler, paralel devlet veya yapı oluşturmuşlar. Şimdi onlarla mücadelemizi başlattık, sürdürüyoruz. Bürokraside gerekli tedbirleri aldık" dedi.

-"Tehdide, şantaja pabuç bırakmadı"

Bu yapının, CHP Genel Başkanını koltuğundan ettiğini belirten İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP'nin başında şimdi kaset mamulü, çakma, yalancı, iftiracı dedikoducu bir genel başkan var. Bu genel başkanın yalancı, müfteri olduğu mahkeme kararlarıyla sabit. 2010 yılında bu operasyon yapıldı, şimdi yine CHP'ye aynı yapı yeni operasyonlar yapmaya çalıştı. Kendi parti raporlarıyla yolsuzluğu sabit, tescilli olan şahsı İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yaptılar. Aslında ona emrettiler, o da aldığı emri diyet borcu olan odakları yerine getirdi.

Ankara'da da geçtiğimiz seçimde MHP'den aday olan ve MHP'yi CHP'ye kaymakla suçlayıp istifa eden birisini şimdi CHP'den Ankara Belediye Başkan Adayı gösterdiler ve bu aday bizim küçük bir ilçemizde belediye başkanlığı yaptı. Orada sadece yaptığı şu; birkaç evin dış restorasyonunu yaptı, onunla milletin gözünü boyadı. Şimdi belediye başkanlığı bize geçtikten sonra baktık ki Beypazarı'nda hiçbir hizmet yok, bütün alt yapıyı yeniledik. Bu CHP'nin adayı vizyonu olmayan, dar görüşlü bir insan ve aynı zamanda kendi davasını satan, kendi dava arkadaşlarına yar olmayan birisi. Şimdi gitti kendi fikirlerine ters düştüğü partiden büyükşehir belediye başkan adayı oldu. İlkesiz bir tavır sergiledi."

MHP'nin de kasetlerle tehdit edilip, şantajla karşı karşıya kaldığını ifade eden İşler, "Bütün bu tehditleri, hem CHP'ye hem de MHP'ye yapılan şantajı o zaman kimin yaptığı bilinemedi. Ama şimdi ayan beyan şekilde bu paralel yapının, bu çetenin bu operasyonları yaptığı ortaya çıktı. Şimdi bu çete AK Parti'yi hedef aldı, operasyon yapıyor. Sayın Başbakanımız her zaman olduğu gibi dimdik ayakta durdu, onların tehditlerine, şantajlarına pabuç bırakmadı" değerlendirmesinde bulundu.

-"Tarihin çöplüğüne atacak güce sahibiz"

İşler, CHP ile MHP'nin, basit siyasi çıkarlar uğruna kendilerine destek vermediğini, yalnız bıraktığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Hiç önemi yok, çünkü biz sizlerden aldığımız destekle Allah'ın izniyle onlarla mücadele yapabilecek, onları tarihin çöplüğüne atabilecek güce, iradeye sahibiz. İnşallah 30 Mart'ta sizlerden alacağımız destekle bu devlet içindeki yapıyı da saf dışı bırakacağız, Türkiye Cumhuriyeti'ni bu yapıdan ilelebet kurtaracağız. Sizlerin 30 Mart'ta vereceği oy çok önemi mesajlar, anlamlar taşıyacak. Eğer yeniden AK Parti'yi ve Başbakanı desteklerseniz, bunun anlamı şu; Recep Tayyip Erdoğan'ı kurda kuşa yem etmeyeceğiz demektir."

AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan adayı Adem Ceylan da projelerini anlatarak, Yenimahalle ve Şentepe'yi hizmetle buluşturacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, İşler ve Ceylan, AK Parti Şentepe Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı.

-"CHP destek verdi"

İşler, açılış sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin ne diyeceksiniz?" sorusuna İşler, "Berkin kardeşimizin ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduk. Önce kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar, başsağlığı diliyorum. Gerçekten acı bir olay, Allah kimseye böyle bir olayı göstermesin" karşılığını verdi.

Berkin Elvan'ın ölümü bahane edilerek olayların terörize edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan İşler, özellikle farklı şehirlerde, birden bire düğmeye basılmış gibi protestoların yapıldığını, polise taş ve sopa atıldığını aktardı.

İşler, 30 Mart'taki seçimlerden başarıyla çıkacaklarının ortada olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Seçimin galibi şimdiden belli. CHP bu seçimde yenilecek ve 30 Mart'tan sonra da CHP'de birtakım değişiklikler olacak. Seçimi kaybedeceğini anlayanlar sokak hareketlerinden ve sokakları terörize ederek, 'acaba AK Parti'ye zarar verebilir miyiz, hükümeti zayıflatabilir miyiz, AK Parti'nin oylarını düşürebilir miyiz' çabası, gayreti içerisine geldiler. Bu olayların benzerini daha önce de gördük Gezi olaylarını andırıyor. Gezi olaylarının kötü bir kopyası, taklidi olarak ben bunu görüyorum ve bu olaylara destek verenleri de kınıyorum. Özellikle CHP'nin dünkü olaylarda, Şişli Belediyesi'nin çöp arabası fiilen destek verdi. Aynı zamanda CHP bayrağıyla donatılan, giydirilmiş arabalar da oraya göstericileri taşıyarak bir şekilde destek verdiler. Zaten CHP'den farklı bir şey beklemek mümkün değil. Şimdiye kadar da bu tür olayları çok yaptılar. Özellikle ODTÜ yol çalışmasında da yine protestolar yapıldı. CHP milletvekillerinin ön planda olduğunu hep gördük. Şurada seçime 18 gün kaldı, huzur ve barış içinde bu seçimi yapmamız lazım. Bundan dolayı ben bütün partilere çağrıda bulunuyorum; lütfen provokasyon yapmasınlar, bu ülke hepimizin. Bu tür olaylarda ister istemez çatışmalar oluyor ve gençlerimiz, insanlarımız zarar görüyor. Bunlara fırsat vermememiz lazım."

-"Yargıya müdahalemiz yok"

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın büyük bir provokasyon peşinde olduğunu iddia etti. Bununla ilgili ne diyeceksiniz?" sorusuna İşler,"Biz, iktidar olarak niye provokasyon yapalım? İktidarlar kaostan beslenmez ki. Provokasyonu yapanlar kendileri. Dünkü olaylara fiilen destek veriyorlar. Dolayısıyla muhalefet bu provokasyonları yapıyor ve bu, ilk de değil. Daha önceki olaylarda da gördük ki CHP milletvekilleri aktif şekilde, aşırı militan, solcu milletvekilleri var, her olayda başrol oynadılar" yanıtını verdi.

"Ergenekon'da Veli Küçük tahliye oldu. Bu tahliyeler ne anlama geliyor?" sorusunu ise İşler, "Tahliyeler beraat anlamına gelmez, yargılamalar devam ediyor. Bu mahkemelerin verdikleri kararın gerekçesini 7 ay geçmesine rağmen yazmamaları büyük bir eksiklik, oyalama olarak görüyorum. Burada mahkemeler üzerine düşeni maalesef yapmamışlar. Türkiye'de şöyle bir algı var; herhangi bir sıkıntı olduğu zaman hemen hükümet suçlanıyor. Bizde kuvvetler ayrılığı var. Yargı tamamen bağımsızdır, hükümet olarak bizim yargıya müdahalemiz söz konusu değildir" diye yanıtladı.

İşler, 15 günde yazılması gereken gerekçeli kararın, 7 ay geçmesine rağmen yazılmamasını milletin çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirterek, bunda hükümetin bir eksikliğinin bulunmadığını, yargının üzerine düşeni yapmadığını söyledi.

Yargıdaki yapılanmanın herkes tarafından bilindiğini, 17 ve 25 Aralık'taki operasyonların da bunlar tarafından yapıldığını vurgulayan İşler, HSYK düzenlemesiyle ellerinden gelen tedbiri aldıklarını kaydetti.

-adem ceylan

Kaynak: AA / Politika

Emrullah İşler Adem Ceylan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title