Haberler

Başbakan Yardımcısı Atalay, Necip Fazıl'ın Şiirlerini Besteleyen Uğur Işılak'ı Dinledi

Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini besteleyen Uğur Işılak'ın Konya'da verdiği senfonik konseri, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile birlikte çok sayıda vatandaş izledi.

Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini besteleyen Uğur Işılak'ın Konya'da verdiği senfonik konseri, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile birlikte çok sayıda vatandaş izledi.

Mevlana Kültür Merkezi sema salonunda düzenlenen Üsdad Necip Fazıl Kısakürek'i anma özel programına Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili MUstafa Kabakcı, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda, Meram Belediyesi tarafından desteklenen, sanatçı Uğur Işılak tarafından bestelenen ve yorumlanan Necip Fazıl Kısakürek'in 10 eseri, 60 kişilik orkestra eşliğinde senfonik konserle ilk defa sahneye konuldu.

Anma programında açılış konuşmasını Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı yaptı. Kalaycı, "Her milletin hayatında bir payı olan düşünür ve sanatkarları vardır. İşte Necip Fazıl, milletimizin sahip olduğu önemli kişilerden biridir" dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, "Bizim neslimizle ilgili ilginç gelişmeler yaşandığını hepimiz biliriz. Bizler muhtıralar, post modern darbeler gördük. Anarşiyi yaşadık. Bu memleketin 5 sente muhtaç olduğu günleri de gördük. İşte en zor günlerde, gençliğimize direnç noktası vardı. Bu nokta bizim Üstadımızdı. Biz bu anlarda onun şiirlerini okur güç toplardık. İstiyoruz ki bizden sonra gelen nesiller de üstadı okuyarak Türkiye'yi gelecek yüzyıllara taşımasını görsünler" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, "Üstad Necip Fazıl Kısakürek, sembol bir isim. Özellikle bizim kuşağımızın yetişmesinde emeği olan bir isim. Zor dönemlerin adamı Necip Fazıl Kısakürek. Soylu ve estetik düşünce adına ne varsa kim varsa Necip Fazıl Kısakürek'ten bir pay almıştır. Bizim kendi düşünce dünyamız içinde bunu aynen söyleyebilirim. Türkiye büyük bir değişim geçiriyor. Bu değişim başında olan ekipler, bunu gerçekleştirenler o dönemlerde yetişmiş. Bütün o doğruları Necip Fazıl'ın düşünce ve emeklerinden beslenerek gelmiştir. Bu günler o günler sayesinde oluyor. Bugün Türkiye'de iyi şeyler oluyorsa o yıllarda başlayan zincirin halkalarıdır. Necip Fazıl Kısakürek'e Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra sahneye çıkan sanatçı İbrahim Sadri, Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini okudu. İbrahim Sadri'nin ardından Üstad Necip Fazıl'ın şiirlerini besteleyen Uğur Işılak sahneye çıktı. Işılak kendisinin çok beğendiğini ifade ettiği Sakarya Türküsü'nü seslendirdi. Işılak'a şef Turhan Yükseler yönetimindeki 60 kişilik orkestra eşlik etti. Bu sırada, izleyiciler çok beğendikleri Sakarya Türküsü'nü alkışlarken, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü'nün duygulandığı görüldü. Daha sonra Işılak, bestelediği Kısakürek'in diğer şiirlerini de seslendirdi. Konser sonunda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve protokol mensupları sanatçılara hediye verdi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, gazetecilerin soruları üzerine, "Geldiğime çok memnun oldum. İlk defa üstadın şiirleri bu şekilde senfonik konserle icra edildi. Ben rahmetli üstadın yakınında bulundum. Uzun yıllar önceden bu şiirlerle büyüdüm. Uğur Işılak'ın okuduğu Canım İstanbul şiirini lisedeki şiir yarışmasında okumuştum. Bu mısraların hayatımızda büyük bir hatırası var. Ben doğrusu Sakarya ve Kaldırımlar'ı muhteşem bir sesle dinledim" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Necip Fazıl Kısakürek Beşir Atalay Uğur Işılak Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title