Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Irkçılık' Suçlaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP liderinin Ortadoğu için 'bataklık' nitelemesi yapmasını 'ırkçılık' olarak değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, şuanda bölgede yaşanan hadiseleri tarihi bağlarından kopararak anlamanın mümkün olmayacağını belirterek, "Ortadoğu tarihini bilmeyenlerin, Türkiye’nin Ortadoğu tarihindeki müstesna yerini bilmeyenlerin sorunlara çözüm üretebilmesi de imkan dahilinde değildir. CHP’nin Genel Müdürü son zamanlarda Ortadoğu’da ’bataklık’ diye bahsediyor. Bu apaçık cahalettir. Ortadoğu’ya, milyonlarca insanın vatanlarının olduğu yere bataklık demek ırkçılık, ayrımcılıktır. Dünyanın neresi olursa olsun insafı ve vicdanı olan bir kişi çıkıp da bir bölgeyi bataklık diye tarif edemez" dedi.

AK Parti Köşk adayını ne zaman açıklayacak?

AK Parti’nin grup toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin Köşk adayını açıklamasının ay sonunu bulacağını duyurdu. Başbakan, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’yla ilgili değerlendirme yapmayacağını, bu konuda en doğruya milletin karar vereceğini de belirtti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: “EN GÜZEL DEĞERLENDİRMEYİ MİLLETİM YAPAR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili, “Bir değerlendirme yapmaya gerek yok. En güzel değerlendirmeyi milletim yapar” dedi.

AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili bir soruya, “Bir değerlendirme yapmamızı gerek yok. En güzel değerlendirmeyi millet yapar” yanıtını verdi.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, "Ay sonunu bulur açıklamamız. Önce muhalefetin adaylarını görelim. İstişareler belli olmaz, daha devam ediyor. Bu hafta TOBB'da bir görüşme yapacağız. Ardından TESK ile bir toplantı yapacağız. Ayrıca ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor. Nihayetlenmesi lazım. Meclis dışındaki partilerin temsilcileri ile de görüşme yapacağız. Cumhurbaşkanı ile de görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Başka bir gazetecinin, 'Böcek soruşturmasına' ilişkin sorusuna Başbakan Erdoğan, "İlgili birimler yargıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" cevabını verdi.

"Zannedersiniz Kılıçdaroğlu Paris’te doğdu"

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Ortadoğu’ya yönelik açıklamalarını eleştirerek, "Zannedersiniz ki CHP’nin Genel Müdürü Paris’te Londra’da doğdu. Tunceli’de doğacak, orada büyüyecek oranın kültürünü taşıyacaksın sonra çıkıp Ortadoğu’ya bataklık diyeceksin. Bu hem ırkçılık hem de kendi öz kimliğini inkardır" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Dün Hakk’a uğurladığımız bugün de toprağa verilecek olan sinemamızın senarist, yazar, mütefekkir Ayşe Şasa’ya Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Ayşe hanım son zamanlarda verdiği röportajında ’kökleriyle barışamayan bir toplumun soylu işler yapması mümkün değil’ demişti. Gerçekten de kökleriyle barışarak tarihin ve medeniyetin aydınlığında son derece önemli işler yapmış, eserler bırakmış bir sanatçımızdı, mekanı inşallah cennet olsun diyorum. Bölgemizde bir kez daha çok önemli gelişmeler yaşanıyor ve Türkiye kimi zaman doğrudan kimi zaman dolaylı olarak bu gelişmelerden etkileniyor. En son Irak’ın Musul kentine IŞİD adı verilen örgüt tarafından saldırı düzenlendi. Musul kenti örgüt elemanlarının kontrolüne geçti. Musul’da bulunan başkonsoluğumuz da IŞİD mensupları tarafından kuşatıldı ve içeridekilere kapılara açma çağrısı yapıldı. Tabii Musul’da güvenliği sağlayan Irak kuvvetleri şehri tamamen terk ettiği için başkonsoluğumuzdaki görevlilerinin içeride bulunanların can güvenliği bakımından çatışmaya girmemekten başka seçeneği bulunmuyordu. Başkonsoluğumuzda bulunan Başkonsolos, ailesi ve personelden oluşan 49 vatandaşımız başka bir yere götürüldüler ve şu anda da orada tutuluyorlar. Ayrıca o bölgede çalışmakta olan 31 TIR şoförümüz de IŞİD tarafından alıkonuluyor. Hem başkonsolosluk çalışanlarımızı hem şoförlerimizi oradan almak için çok büyük bir gayret içindeyiz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı’nda bir kriz masasının oluşturulduğunu ve ilgili tüm birimlerle gelişmelerin anında kontrol edildiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Irak Bakanları ile de sürekli irtibat halinde, vatandaşlarımızın kurtarılması için her türlü imkan kullanılıyor. Dışişleri Bakanlığımızdaki kriz masası aynı zamanda Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın tahliyesini de koordine ediyor, gerekli uyarıları yapıyor. Tabii burada şu noktanın altını özellikle çizmek isterim. Elçilikler bütün personelleriyle birlikte bulundukları ülkelerin teminatları altındadır. Her ülke kendi toprakları üzerinde faaliyet gösteren diplomatik personeli adeta kendi namusu ve şerefi gibi görür ve onların can ve mal güvenliğini sağlamakla da mükelleftir. Irak’ta merkezi hükümet maalesef bunu başaramamış, Musul’daki başkonsolosluk binamızı ve oradaki personeli koruyamamıştır. Bu tür talihsiz hadiseler zaman zaman başka ülkelerin de başına geldi. En son ABD’nin Libya’daki büyükelçisi feci şekilde katledildi. İnşallah Musul’da rehine olarak tutulan diplomatik personelimiz ve vatandaşlarımız sağ salim Türkiye’ye döneceklerdir. Bunu temin etmek için ne gerekiyorsa yapıyor, son derece yoğun bir şekilde çalışmaları yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU FIRSATÇI TAVIR DA DEVAM EDİYOR"

Musul’daki hadise Türkiye içinde başta CHP olmak üzere bazı muhalefet partileri ve bazı çevreler tarafından bir ’iç politika malzemesi’ yapılmak istendiğini anlatan Erdoğan, "Bu fırsatçı tavır da devam ediyor. Bu kadar hassas bir meselenin bizim oradaki 80 vatandaşımızın can güvenliğini doğrudan ilgilendiren bir meselenin iç politika meselesi yapılması tam anlamıyla bir sorumsuzluk örneğidir. Biz orada canlarımızı sağ salim kurtarmaya çalışırken, biz can derdindeyken CHP’nin adeta kasap gibi et derdinde olması, bunu bir siyasi ranta çevirme gayreti içinde olması temini mümkün olmayan bir fırsatçılıktır. Şuanda bölgemizde yaşanan hadiseleri tarihi bağlamından kopararak anlamak asla mümkün değildir. Özellikle Türkiye’nin Ortadoğu politikasını anlamak için tarihe bakmak kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Ortadoğu tarihini bilmeyenlerin, Türkiye’nin Ortadoğu tarihindeki müstesna tavrının bilmeyenlerin bugün yaşanan hadiseleri analiz edebilmesi, sorunlara çözüm üretebilmesi de imkan dahilinde değildir. CHP’nin Genel Müdürü son zamanlarda çok sık olarak Ortadoğu’dan ’bataklık’ diye bahsediyor. İşte bu tarih bilmezliktir, apaçık cehalettir. Bütün bunların ötesinde Ortadoğu’ya, milyonlarca insanın vatanlarının olduğu bir bölgeye ’bataklık’ demek ırkçılıktır, ayrımcılıktır. Zannedersiniz ki CHP’nin Genel Müdürü Paris’te Londra’da doğdu, orada büyüdü orada yetişti. Tunceli’de doğacak, orada büyüyecek oranın kültürünü taşıyacaksın sonra çıkıp Ortadoğu’ya bataklık diyeceksin. Bu hem ırkçılık hem de kendi öz kimliğini inkardır. Dünyanın neresi olursa olsun insafı ve vicdanı olan bir kişi çıkıp da bir bölgeyi ’bataklık’ diye tarif edemez. Hele hele kültürel, etnik dini irtibatlarımız olduğu bir bölgeye bataklık demek sorunları büyütmekten başka hiçbir gayeye hizmet etmez" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Musul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Riya:

Neyin ırkçılığı?Üstelik Sayın Kılıçdaroğlu...Gülerler insana..Başbakanın sanırım bu ara morali bozuk olsa gerek..Peki Sayın Başbakan ''Biz ortadoğuya karışırız'' dediği zaman niye ortadoğuyu savunuyor ki.?.Ortadoğu Başbakanı ne ilgilendirir?..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title