Haberler

Başak Demirtaş'ın, "İstanbul için adaylığı düşünebiliriz" çıkışına CHP lideri Özel'den ilk sözler

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için partimiz uygun görürse düşünebiliriz" açıklamasına ilk yorum geldi. Özel, "Seçme ve seçilme hakkını kullanmaya ilişkin irade beyanı herkesin saygı duyması gereken bir yaklaşımdır. Bize karşı yapılan her türlü saygısız yaklaşımı boşa düşürmesi açısından son derece önemlidir." dedi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için partimiz uygun görürse düşünebiliriz" açıklaması ile ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Seçme ve seçilme hakkını kullanmaya ilişkin irade beyanı herkesin saygı duyması gereken bir yaklaşımdır. Bize karşı yapılan her türlü saygısız yaklaşımı boşa düşürmesi açısından son derece önemlidir." ifadelerini kullandı.

BAŞAK DEMİRTAŞ'TAN ADAYLIK ÇIKIŞI

Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlere kilitlenirken, cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'tan dikkat çeken bir çıkış geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yeşil ışık yakan Başak Demirtaş, DEM Parti'yi işaret etti.

Başak Demirtaş'ın, 'İstanbul için adaylığı düşünebiliriz' çıkışına CHP lideri Özel'den ilk sözlerBaşak Demirtaş

"PARTİMİZ UYGUN GÖRÜRSE İSTANBUL'DA ADAYLIĞI DÜŞÜNEBİLİRİZ"

Demirtaş, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti'den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz. Bu durumda birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul'da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz" ifadelerini kullandı.

CHP LİDERİ ÖZEL: HERKESİN SAYGI DUYMASI GEREKEN BİR YAKLAŞIM

CHP ve DEM Parti arasında özellikle İstanbul için yapılan ittifak görüşmeleri devam ederken gelen sürpriz çıkışın ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ilk yorumu yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, konuya ilişkin şunları söyledi: "Her Türk vatandaşının en doğal hakkı olan seçme ve seçilme hakkını kullanmaya ilişkin irade beyanı herkesin saygı duyması gereken bir yaklaşımdır. Bize karşı yapılan her türlü saygısız yaklaşımı boşa düşürmesi açısından son derece önemlidir."

Başak Demirtaş'ın, 'İstanbul için adaylığı düşünebiliriz' çıkışına CHP lideri Özel'den ilk sözlerCHP Genel Başkanı Özgür Özel

Kaynak: Haberler.com / Politika

Selahattin Demirtaş Belediye Başkanlığı Başak Demirtaş İstanbul Sözler Hukuk Toplum Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Hüseyin Gezer:

Ağam bizle eğlenir ??

199
23
yanıtYanıtla
Onur Yener:

DEM el yükseltmeye çalışıyor ama Kurum alayını tatile gönderecek...

yanıt27
yanıt13
recep kaya:

kazanır

33
153
yanıtYanıtla
Hüseyin Gezer:

Ciddimi bu diyecem, ama işte gel gör ki gencecik kardeşlerimizin katillerini aday yapmayı bile düşünüyorlar ya size oy verenler de sorun var sizde deil.

129
30
yanıtYanıtla
unal potur:

CHP nin adayı değil DEM in adayı senin okuma ile ilgili problemlerin mi var

yanıt19
yanıt24
unal potur:

Arkadaşım CHP nin değil DEM in den aday oluyor sen ciddi misin?

yanıt22
yanıt23
Beyzade Onur:

Ünal : CHP nin desdekledigi bir aday olacak

yanıt16
yanıt6
Dadaş Erzurumlu:

Bu seçimi nasıl kaybederiz adlı çalışma. Artık sizin akp ye çalıştığınıza inanıyorum.

85
37
yanıtYanıtla
Abdullah Deyerli:

Eskide iktidar güçlenme den önce sizin gibi mulahimdi malesef öyleydi

14
35
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Özdem kusura bakmada sen Kılıçdaroğlunun eline su bile dokemezsin, patiyi bilmem fakat senin adayin Demirtaşin hanımı.

30
15
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title