Haberler

DEM Parti milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki ve Saruhan Oluç, Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti

Güncelleme:

DEM Parti milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki ve Saruhan Oluç, Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı'yı ziyaret etti. Tiryaki'nin aktardığına göre Demirtaş, eşinin İBB adaylığından vazgeçmesi hakkında, "Geri çekilme açıklaması da partimizin bilgisi dahilinde. Bütün bu süreçler birlikte yürütülmüştür halkımız bilsin, halkımız bize güvensin ne yaptığımızı biliyoruz" dedi.

Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti'nin İstanbul adaylığından çekilmesinin ardından bir mesaj göndererek "Başak hanımın adaylık açıklaması partimize güç vermek içindi, geri çekilme açıklaması da partimizin bilgisi dahilinde. Bütün bu süreçler birlikte yürütülmüştür halkımız bilsin, halkımız bize güvensin ne yaptığımızı biliyoruz" dedi.

Başak Demirtaş'ın İBB adaylığından çekilmesinin ardından Selahattin Demirtaş'tan ilk açıklama

DEM MİLLETVEKİLLERİ, DEMİRTAŞ'I CEZAEVİNDE ZİYARET ETTİ

DEM Parti milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki ve Saruhan Oluç, Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı'yı ziyaret etti.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN MESAJ: HALKIMIZ BİZE GÜVENSİN, NE YAPTIĞIMIZI BİLİYORUZ

Ziyaretin ardından Tiryaki'nin aktardığına göre, Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmayacağına ilişkin açıklamasıyla ilgili Selahattin Demirtaş, "Başak hanımın adaylık açıklaması partimize güç vermek içindi, geri çekilme açıklaması da partimizin bilgisi dahilinde. Bütün bu süreçler birlikte yürütülmüştür halkımız bilsin, halkımız bize güvensin ne yaptığımızı biliyoruz" ifadelerini kullandı.

DEM Parti milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki ve Saruhan Oluç, Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettiDEM Parti milletvekilleri Saruhan Oluç ve Mehmet Rüştü Tiryaki

Tiryaki'nin açıklamaları şu şekilde: "Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunun önündeyiz. Biraz önce önceki dönem Eş Genel Başkanımız Sevgili Selahattin Demirtaş ve Dr. Selçuk Mızraklı'yı ziyaret ettik. Herkese çok çok selamları var. Siyaseti her zamanki gibi büyük bir moralle ve yakından takip ediyor. Sürecin her anını yakından takip ediyor. Kısa bir süre önce babasını kaybetti annesi yoğun bakıma kaldırıldı. Bunun etkisi hala üzerinde ama bunun dışında tam moralli gördük. Hepinize çok çok selamı vardı. Keşke şimdi burada olsaydı 5 dakikalığına bütün mesajını doğrudan aracısız bir şekilde size iletebilseydi. Ama 7 yıldır haksız ve hukuksuz bir şekilde özgürlüğü elinden alınmış durumda. Bir mesajı var, çokça tartışılan bir konu sevgili Başak Demirtaş'ın parti eğer uygun görürse böyle bir teklif getirirse, halklarımızın geleceği ve barış için adaylığa hazır olduğunu ifade etmişti. Sevgili Başak Demirtaş bugün yaptığı açıklama ile aday adaylığından çekildiğini ifade etti. Bütün bunların partimizin bilgisi dahilinde ve birlikte görüşmeler sonucu alınmış kararlar olduğunu bilmenizi isteriz. Bu konu ile ilgili çok açık bir mesajı (Demirtaş'ın) var. Bunu da sizlerle paylaşmak istiyoruz. Demirtaş'ın söylediği şey şu. Başak hanımın adaylık açıklaması partimize güç vermek içindi, geri çekilme açıklaması da partimizin bilgisi dahilinde. 'Bütün bu süreçler birlikte yürütülmüştür halkımız bilsin, halkımız bize güvensin ne yaptığımızı biliyoruz' diyor sevgili Selahattin Demirtaş"

DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç ise şunları söyledi: "Selahattin Demirtaş'ın sözleri ile ifade ediyorum. Dedi ki 'Biriz, bütünüz aramızda herhangi bir ayrılık gayrılık yok. Parti ile benim aramda ayrılık gayrılık yok. Halkın kafasını karıştırmaya çalışanlara kimse prim vermesin.' Net olarak bu mesajı bir kez daha herkese iletmek istiyoruz."

BAŞAK DEMİRTAŞ İSTANBUL ADAYLIĞINDAN VAZGEÇTİ

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmayacağını açıkladı. Demirtaş, günlerdir tartışılan adaylığıyla ilgili açıklamasını yazılı olarak bildirerek "Partimizin ilan edeceği adaylar hepimizin adayları olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Selahattin Demirtaş Saruhan Oluç DEM Parti Edirne Selçuk 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (33)

Tolga Tplg:

Ne diyor bu terörist.

477
257
yanıtYanıtla
Erhan Sarac:

Eğer öyleysem adalet varsa bu kadar ceza aldın desinler diyor , suçu varsa cezasını kessinler neden kesmiyorlar , bumu adalet

yanıt82
yanıt91
yağız delikanlı:

DİYOR Kİ BİZ CHP Yİ ELİMİZİN ALTINA ALDIK

yanıt39
yanıt17
Hakan:

Adalet sadece Akp liler için var, diyor.

yanıt6
yanıt13
Sabahattin Polat :

Size güveniyoruz ve sizi seviyoruz, sayın başkanım.

233
465
yanıtYanıtla
Mustafa Usta:

Güvendiğin dağlara kar yağdı...sür eşşeğini niğdeye...

yanıt315
yanıt169
osman Öztürk:

Iyi güvenin,biz de Devletimize ve kocyigitlerimize güveniyoruz.Bütün terörist ve yandaşlarını sarı torbaya sokana kadar devammm.

yanıt7
yanıt8
Bükücü:

Boş tenekeden çok ses çıkıyor!!!

390
206
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Terörist senin yerin dag magaralar

366
199
yanıtYanıtla
Aslan:

Bence eline silah alıp dağa çıkmaktansa şehirde silahsız siyasette kalması daha iyi.

yanıt29
yanıt27
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title