Haberler

Başak Demirtaş'ın çekilmesi kulisleri hareketlendirdi! İşte DEM Parti'nin aday havuzundaki 3 isim

Güncelleme:

Başak Demirtaş'ın İstanbul'dan aday olmayacağını duyurmasının ardından DEM Parti yeni adaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacağını duyurmuştu. DEM Parti'nin aday havuzundaki isimlerin Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Sırrı Sakık ve Ali Kenanoğlu olduğu iddia ediliyor.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş dün yaptığı açıklamayla Dem Parti'den İBB adayı olmayacağını duyurmuştu. Demirtaş'ın kararı kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Dem Parti'nin Demirtaş'ın geri adım atmasıyla İstanbul'da yeni bir aday çıkarıp çıkarmayacağı ise merak konusu oldu.

"İSTANBUL ADAYLARIMIZI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ"

Partiden yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday isimlerimiz ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır" denilirken, bu ifade partinin CHP ile ittifak yapmak yerine kendi adayını çıkarma konusunda ısrarcı olduğu şeklinde yorumlandı.

Başak Demirtaş çekilmişti! İşte DEM Parti'nin İstanbul için düşündüğü 3 isimDEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş.

ADAY HAVUZUNDAKİ İSİMLER ARASINDA SIRRI SAKIK DA VAR

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında Dem Parti'nin İstanbul için düşündüğü üç ismi şöyle aktardı; "Başak Demirtaş çekildiğine göre İstanbul'daki aday havuzunda kimler var? İlk akla gelen aday DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş. Ayrıca Sırrı Sakık ve Ali Kenanoğlu'nun adı geçiyor."

Başak Demirtaş çekilmişti! İşte DEM Parti'nin İstanbul için düşündüğü 3 isimSırrı Sakık.

"EN GÜÇLÜ ADAYI ÇIKARACAĞIZ"

Öte yandan DEM Partili bir yetkili Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilme süreciyle ilgili şunları aktardı; "İstanbul'u ver, Selo'yu al' şeklindeki değerlendirmelerin tümü gidişatı yeniden ele alma fırsatı verdi. Şüphesiz Selahattin Demirtaş'la da istişare edilmiştir. Başak Hanım'ın görüşleri de bu doğrultuda olunca konsensüse vardık. En güçlü adayın çıkarılması kararlılığımız elbette sürüyor."

Başak Demirtaş çekilmişti! İşte DEM Parti'nin İstanbul için düşündüğü 3 isimAli Kenanoğlu.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN İSMİ DE TARTIŞILDI

Öğrendiğimiz bilgiye göre İzmir adayı olacağı iddia edilen Sırrı Süreyya Önder'in ismi Parti içinde de önerildi ancak henüz tartışılmadı. DEM Parti İstanbul Milletvekili olan Önder TBMM'de de Başkanvekili görevini yürütüyor. Önder, 2014 yerel seçimlerinde HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiş ve 412 bin 875 oy almıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Meral Danış Beştaş Başak Demirtaş Ali Kenanoğlu Sırrı Sakık DEM Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

Perwer:

Bir ankette biz kendi aramızda yapalım. Murat kurum kazanır diyenler yorumu beğensin, Ekrem İmamoğlu kazanır diyenler yorumu beğenmesin

154
96
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

Allah size fırsat vermesin. siz hem türk hem müslüman düşmanısınız . ancak abd ve israile uşaklık edersiniz.

76
57
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

en has müslüman içi vatan millet aşkıyla yanıp tutuşan şanlı bayrağımızı korkusuzca dalgalandıranTürk dostu düşmanla katiyen işbirliği yapmayan ülkenin bölünmesine karşı hüdapar kadar olamadılar demi

yanıt22
yanıt20
Azad Askan:

Allah seninde bu zavallı düşüncelerinde şifasini versin

yanıt34
yanıt33
Goethegitme:

Azad,az at

yanıt5
yanıt0
Yan komşu :

Uyan Kürt kardeşim,bunların amacı sizin hakkınızı korumak değil!

51
28
yanıtYanıtla
Musti40 :

Her kürt kökenli TÜRK bunlara OY atmaz! Elhamdülillah içlerinde senden benden daha milliyetçi vatan sever olanları milyonlarca!

yanıt40
yanıt22
Azad Askan:

Bı sus ya bizden uyanigi yok sen rihat ol

yanıt11
yanıt15
Abdullah :

Hala hala o zaman kendinize istediğinizi niye kardeşinize istemiyorsunuz

yanıt3
yanıt2
Sahin Sahin :

Al birini vur ötekine

22
19
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title