Haberler

Balıkesir gündem haberi... BALIKESİR - CHP'li Altay ile Böke, Burhaniye Turizm, Kültür ve Sanat Festivali'nde söyleşiye katıldı

Güncelleme:

Balıkesir gündem haberine göre CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Türkiye uzun yıllardır bu topraklarda hür ve bağımsız ise Kürt ve Türk bir olduğu için, başı açık ve başı kapalı kardeş olduğu içindir ve bu kardeşliğin bozulmasına bizim rızamız ve müsaademiz olmayacaktır.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Türkiye uzun yıllardır bu topraklarda hür ve bağımsız ise Kürt ve Türk bir olduğu için, başı açık ve başı kapalı kardeş olduğu içindir ve bu kardeşliğin bozulmasına bizim rızamız ve müsaademiz olmayacaktır." dedi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde belediye tarafından Ören Meydanı'nda düzenlenen 32. Turizm, Kültür ve Sanat Festivali'nde söyleşiye katılan Altay, farklı kültürlerin birleşmesinin ve kaynaşmasının önemine dikkati çekti.

Şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilere yönelik sözlerinden dolayı tutuklanmasına değinen Altay, şöyle konuştu:

"Artık imam hatipli ve fen liseli bir ve aynıdır, Kürt ve Türk bir ve aynıdır. Bunun birilerini rahatsız etmesini ben doğal karşılıyorum. Türkiye uzun yıllardır bu topraklarda hür ve bağımsız ise Kürt ve Türk bir olduğu için, başı açık ve başı kapalı kardeş olduğu içindir ve bu kardeşliğin bozulmasına bizim rızamız ve müsaademiz olmayacaktır. Hata insana mahsustur, hata yapılabilir. Bir kastı çok aşan şaka, kasıtlı büyük bir ayıp etmiştir. Bir kusur işlemiştir. Samimiyetle de çıkıp af dilemiştir. Bu edilen laf ayıptır ama daha büyük bir ayıp da inançlar üzerinden gençleri ve toplumu birbirilerine karşı kışkırtmaktır. Bu ayıptan daha büyüğü de hukuku incitmek, hukuka olan inancı sarsmaktır. Şimdi bu yapılmaktadır."

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de Millet İttifakı'nın "Helalleşiyoruz, barış içinde yaşamak istiyoruz, farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama aynı masanın etrafında demokrasiyi var etmek istiyoruz." diyen bir anlayışa sahip olduğunu dile getirdi.

Söyleşinin ardından Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Böke ve Altay'a plaket takdim etti.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title