Haberler

Bakan Zeybekci, Manisa'da Fabrika Açılışına Katıldı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Her kim bu ülkeye gelir yatırım yaparsa 'hoş geldiniz sefalar getirdiniz başımızın üstünde yeriniz var' deriz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Her kim bu ülkeye gelir yatırım yaparsa 'hoş geldiniz sefalar getirdiniz başımızın üstünde yeriniz var' deriz" dedi.

Indesit Company, 35 milyon Avroluk yatırım yaparak Manisa'da çamaşır makinesi fabrikası açtı. 750 kişiye istihdam sağlanması beklenen çamaşır makinesi fabrikasının açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, CHP Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, İndesit Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Marco Milani, sanayiciler ve işadamları katıldı. Açılış töreninde konuşan Bakan Zeybekci, "Her kim bu ülkeye gelir yatırım yaparsa 'hoş geldiniz sefalar getirdiniz başımızın üstünde yeriniz var' deriz" diye konuştu.

Türkiye'de yabancı yatırımcıların sorunlarını çözmeye gayret ettiklerini belirten Bakan Zeybekci, " Türkiye'de yatırım ortamını iyileştirmek için çaba harcıyoruz. Her ne kadar birileri bizim bu gayretlerimizi, sanki ülkemize ve milli sermayemize yanlışlık yaptığımız gibi şeyler söyleseler de bu yolda devam edeceğiz. Türkiye'ye doğrudan yatırım için kendi ülkelerindeki birikimleri, teknoloji birikimlerini getirecek olan tüm firmalara ülkemizin kapısı açık. Yabancı sermaye demeye dilim varmıyor. Onlar bizim için yerli sermayedir. Onlarla beraber 2023 hedefine gideceğiz. Türkiye 10 yılda 140 milyar dolar yabancı sermaye yatırımı aldı. Aynı dönemde başka ülkelere çok daha fazla yatırım aldı. Biz nerde hata yaptığımız nelerin eksik olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.

"Türkiye olarak bant değiştirmemiz gerekiyor" diyen Bakan Zeybekci, şunları söyledi:

"İleri teknoloji ürünü ihracatın oranı yüzde 13 buçuk civarında. 2023 hedefi için ileri teknoloji ürünlerinde ihracat payını yüzde 15'in üzerine taşımalıyız. Hammaddesini, enerjisini birilerinin kontrol ettiği, böyle bir bantta üretim yapan Türkiye ile hedefe ulaşmak zordur. İhracatta 166 milyar dolara ulaşacağız. Yakın bir gelecekte 200 milyar dolara da ulaşacağız. Türkiye olarak biz bugüne kadar yaşadığımız teknoloji, sanayi ile ilgili bu a sürecini b süreci ile zenginleştirmeliyiz. Türkiye için endişe edilen birilerinin öngördüğü o dar kapsam, orta gelir tuzağının içine düşüp kısır çekişmelerle uğraşmaktan geleceği göremeyen bir Türkiye'ye asla düşmeyeceğiz. Türkiye bugün yaşanan sıkıntılardan en kısa sürede kurtulacaktır. Bunlar sağlıklı tohum sancılarıdır. Türkiye siyaseten istikrarsızlaştırılmaya çalışılmasının kimseye faydası yoktur."

"İHRACATTA 166 MİLYAR DOLARA ULAŞACAĞIZ"

Türkiye'de bant değiştirilmesinin gerektiğinin altını çizen Bakan Zeybekci, "İleri teknoloji ürünü ihracatın oranı yüzde 13 buçuk civarında. 2023 hedefi için ileri teknoloji ürünlerinde ihracat payını yüzde 15'in üzerine taşımalıyız. Hammaddesini, enerjisini birilerinin kontrol ettiği, böyle bir bantta üretim yapan Türkiye ile hedefe ulaşmak zordur. İhracatta 166 milyar dolara ulaşacağız. Yakın bir gelecekte 200 milyar dolara da ulaşacağız. Türkiye olarak biz bugüne kadar yaşadığımız teknoloji, sanayi ile ilgili bu a sürecini b süreci ile zenginleştirmeliyiz. Türkiye için endişe edilen birilerinin öngördüğü o dar kapsam, orta gelir tuzağının içine düşüp kısır çekişmelerle uğraşmaktan geleceği göremeyen bir Türkiye'ye asla düşmeyeceğiz. Türkiye bugün yaşanan sıkıntılardan en kısa sürede kurtulacaktır. Bunlar sağlıklı tohum sancılarıdır. Türkiye siyaseten istikrarsızlaştırılmaya çalışılmasının kimseye faydası yoktur" şeklinde konuştu.

Fabrikanın açılış töreninde konuşan Indesit Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Marco Milani ise, 32 bin metrekare alanda kurulan çamaşır makinesi fabrikasının deneme üretimine 1 Temmuz, üretime ise 1 Ekim 2014 tarihinde başlamayı planladığını söyledi. Yeni yatırımları ile Türkiye ekonomisine olan güvenlerinin perçinlendiğini kaydeden Marco Milani, yılda 1 milyon 400 bin adet çamaşır makinesi üreteceklerini ve üretilen çamaşır makinelerinin yüzde 75inin yurtdışına ihraç edileceğini dile getirdi. Milani, "Bu yeni yatırımımızla birlikte Türkiye'de bugüne kadar yaptığımız yatırımların toplamı 150 milyon Avro'yu aştı" dedi.

Konuşmaların ardından Indesıt Campany'nin 20. yıl pastası kesildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Abdurrahman Savaş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM İLK FRAGMAN CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını Asuman'ın uygunsuz görüntüleri yayılıyor... 1 Mayıs'ta İstanbul'da Hangi Yollar Trafiğe Kapalı Olacak? 30 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Serkan kimdir? #128104 Serkan Samur kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm 2 fragmanı izle! #128250 Kızılcık Şerbeti yeni bölümde neler olacak? 30 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? THREADS KAPANDI MI? Threads neden kapandı, ne zaman açılacak? Bülent Arınç'ın Özgür Özel ile anısı ne? Bülent Arınç Özgür Özel'i neden övdü? Gerard Depardieu kimdir? Gerard Depardieu neden gözaltına alındı? Fatih Terim geri mi dönüyor? Panathinaikos, Fatih Terim ile yolları ayırdı mı? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? 30 Nisan 2024 Müge Anlı, Kaan Çam olayında son durum ne? Kaan Çam bulundu mu? Müge Anlı 30 Nisan bölümünde ne oldu? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? MİKE TYSON VE JACK PAUL RİNGE ÇIKIYOR! Mike Tyson ve Jack Paul dövüş kuralları ne? MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title