Haberler

Bakan Özhaseki: İnsanların siyasi tercihi başımızın üstünde

Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Mahalli İdareler Seçimi için oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, insanların siyasi tercihlerinin başlarının üzerinde olduğunu belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada; "İnsanların siyasi tercihi başımızın üstünde" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Mahalli İdareler Seçimi için Talas ilçesinde bulunan özel bir okuldaki 1356 nolu sandıkta oyunu kullandı. Eşi Neşe Özhaseki ile beraber oyunu kullanan Bakan Özhaseki, çıkışta açıklamalarda bulundu. Özhaseki; insanların siyasi tercihlerinin başlarının üzerinde olduğunu kaydederek, "Çok şükür oyumuzu kullandık. Vatandaşlık hakkımızı kullanıyoruz. Burada söylenebilecek en önemli şey, Türkiye'nin gelmiş olduğu demokratik olgunluk. Çok şükür bizim iktidarımız döneminde her seçimler çok yüksek katılımlı ve huzur içerisinde geçti. Bu işin en önemli tarafı kavgasız, gürültüsüz bir seçim döneminin atlatılması. Türkiye'nin böyle bir demokratik olgunluğa erişmesi. Çünkü insanların siyasi tercihi başımızın üstünde. Bugün şöyle düşünülür, yarın farklı tercihlerde bulunulabilir. Bunlar hep saygıyla karşılanması gereken işler. İnsanları özelindeki yaşamı hep kendini ilgilendirir. Önemli olan iradelerini sandığa yansıtmaları" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin demokratik olgunluğu gösterdiğinin altını çizen Bakan Özhaseki, "En önemlisi bu. Bu seçimler yerel seçimler olduğu için bir noktada farklı bir anlam daha taşıyor. O da herkes geleceğini inşat etmesini düşündüğü insanları seçiyor. Yaşadığı şehirde, bulunduğu ilçede kimin kendisini idare etmesini ve kimi 5 sene boyunca görmek istiyorsa onu tercih ediyorlar. Bu da son derece önemli. Çünkü şehirlerin geleceği yerel yöneticinin ufku ile doğru orantıda. Bende yıllarca hizmet ettim. Şimdi de arkadaşlarımız hizmet ediyorlar. Bir çizgi üzerinde hizmet ağırlıklı, şehri büyüten, insanların refahını artıran ve günlük yaşamı kolaylaştıran her türlü tedbiri alarak şimdiye kadar geldik. Şaibesiz, gürültüsüz, kavgasız dedikodusuz bir ortamda geldik. Kayseri zaten kavgayı da, gürültüyü de sevmez. Hep barıştan, hizmetten ve huzursan yana oyunu kullanmıştır. Bugüne kadar böyle gördük. Böyle olacağına da inanıyorum. İnşallah seçimlerin sonucu hayırlı olur" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İklim Değişikliği Mehmet Özhaseki Çevre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title