Haberler

Bakan Güllüce: "Fırıldaklar Çevirip Müteahhitlerimizin Önünü Kesmeye Çalışanlar Var"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’nin müteahhitlikte iddialı bir ülke olduğunu belirterek, “O yüzden de bir sürü fırıldaklar çevirip, bizim müteahhitlerimizin önünü kesmeye çalışan gayretler var” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin müteahhitlikte iddialı bir ülke olduğunu belirterek, "O yüzden de bir sürü fırıldaklar çevirip, bizim müteahhitlerimizin önünü kesmeye çalışan gayretler var" dedi.

Bakan Güllüce, Marmara Üniversitesi'nin 131. kuruluş yıldönümü nedeniyle Haydarpaşa Kampüsü'nde düzenlenen törene katıldı. Marmara Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Zafer Gül ve öğrencilerin hazır bulunduğu törende konuşan Bakan İdris Güllüce, Türkiye'nin müteahhitlikte iddialı bir ülke olduğunu belirterek, "O yüzden de bir sürü fırıldaklar çevirip, bizim müteahhitlerimizin önünü kesmeye çalışan gayretler var. Ama çok çok iyi mühendisliğimiz, işi kotaracak alt katmanlarda yetişmiş insanlarımız var" dedi.

Özellikle Afrika ve Orta Doğu'da yapacakları çok şey olduğunu ifade eden Bakan Güllüce, "Biz artık Türkiye'nin inşasıyla birlikte birçok ülkenin de inşasında söz sahibi olabileceğimiz güzel bir yere gelmişiz. Ülke olarak bu bizi sevindiren, mutlu eden bir konu" diye konuştu.

Bakan Güllüce, şehircilik anlamında geçmişte çok kötü şeyler yapıldığını ifade ederek, "Bu geçmişi yargılamak için değil, belki de şartlar böyleymiş. Dünyanın en dinamik ülkesiyiz. Bu hız, bu geliş batıda anormal bir yapılaşmayı, anormal bir yoğunluğu oluşturmuş. Göçü durduran hiçbir güç olamamış bugüne kadar İstanbul'da. Ben Üsküdar'da büyüdüm. Üsküdar'da saat 07.20 vapuruna binenleri tanırdım. Şimdi Üsküdar'ın Ümraniye mahallesi 1 milyonluk bir ilçe oldu. Üsküdar'ın Ümraniye mahallesi sonradan ayrı küçük bir belediye oldu. Bunun getirdiği çok anormal yapılaşma oldu. Şehirlerimiz çok çirkin oldu. Şimdi derdimiz bu çirkinliği biran önce düzeltmek" şeklinde konuştu.

"Çevrecilik ve şehircilikte insanın gönül kısmını, mutluluk kısmını, ruh kısmını, mühendislik kadar önemsiyoruz" diyen Bakan Güllüce, "Biz mühendisler işin sadece bu kısmına baktık ama diğer kısmı bence diğerinden daha önemli. Ben Tuzla'da uzun bir dönem belediye başkanlığı yaptım. En çok sıkıntı çektiğimiz, zamanı fark edememiş toplum, zamanı fark etmiş bürokrasidir. Öğrencilerimizi böyle yetiştirirsek yönetime geldikleri zaman bu kaybettiğimiz asırları, zamanı çok iyi fark eden insanlar olarak memleketi daha ileri götürmemiz ancak böyle mümkün" dedi.

Bakan Güllüce, programın ardından gazetecilerin Polonezköy'ün imar durumu ile ilgili sorusu üzerine de, "Daha inceliyorlar. Net bir şey söyleyemem. Ben daha brifingleri yeni aldım, konuşacağız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Marmara Üniversitesi İdris Güllüce Üsküdar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title