Haberler

Bakan Çağlayan, Mersin Büyükşehir Adayını Tanıttı

MERSİN (İHA) – Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever ile birlikte geldiği Mersin'de coşkulu bir kalabalıkla karşılandı.
Başbakan Erdoğan'ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı...

MERSİN (İHA) – Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever ile birlikte geldiği Mersin'de coşkulu bir kalabalıkla karşılandı.

Başbakan Erdoğan'ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte geldiği Mersin'de yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Otoban Gözne gişelerinde karşılanan Çağlayan ve Sever, uzun bir araç konvoyu eşliğinde Mersin caddelerinde tur atarak Mersinlileri selamladı.

Bakan Çağlayan ve Sever, Aday Tanıtım Toplantısı'na katılmak üzere geldikleri Yenişehir Fuar Merkezi'nin girişinde yoğun ilgi nedeniyle salona girmekte güçlük çekti. Çağlayan ve Sever, AK Parti Mersin milletvekillerinin tam kadro katıldığı toplantıda el ele partilileri selamladı.

Bakan Çağlayan, yaptığı konuşmada, dün Türk demokrasi tarihinde önemli bir gün olduğunu belirterek, "Bundan 14 yıl önce bir şiir okuduğu için hapse mahkum edilen gönüllerimizin dostu sayın başbakanımızı hapse atanların geçen 14 yılda gördük ki bu millet sandıkta hapsetti" dedi.

Mersinlilere Başbakan Erdoğan'ın selamını ileten Çağlayan, Erdoğan'ın Mersin'i de AK Parti'li belediyecilik anlayışıyla içinde AK kadroların yönetme zamanının geldiğini söylediğini aktardı. Mersinlilere güvendiğini vurgulayan Çağlayan, "Yapmamız gereken çok iş var. Daha yolun başındayız. Allah'ın izniyle şimdi Türkiye'nin birçok büyükşehrinde olduğu gibi Mersin'i de AK Parti belediyeciliği ile tanıştıracağız. Mersinimize yaptıklarımızı iyi anlatırsak biliyorum ki, Mersin bize Büyükşehir Belediyesi'ni de verecek, 13 ilçe belediyesini de inşallah verecektir. Şimdi artık Mersin buna hazır, Mersinli buna hazır. Çünkü Mersinli artık hizmete susadı. Mersinli AK Parti'li belediye başkanlarının hizmet etmiş olduğu illeri gördüğü zaman kıskanıyor. Mersinli artık çöpün, tozun, pisliğin içinde yaşamak istemiyor. Mersin artık bu zulümden, bu belediyelerin yapmış olduğu kötü yönetimden kurtulmak istiyor. Mersinli kararını verdi ve inşallah 30 Mart akşamı Mersin Büyükşehir Belediyesi AK Parti kadrolarının olacak inşallah" diye konuştu.

"MUSTAFA SEVER İLE MERSİN'DE YENİ VE ÇAĞDAŞ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI GETİRECEĞİZ"

Belediyecilik nasıl yapılır, belediye sınırları içinde yaşayan insanlara nasıl hizmet edilir hepsini tek tek göstereceklerini Bakan Çağlayan, AK Parti'nin hiçbir tarihinde Mersin'de Büyükşehir Belediye Başkanlığına bu kadar yakın olmadığının altını çizdi. Çağlayan, sadece Büyükşehir değil, Allah'ın izniyle ilçelerin tamamını alacaklarını iddia ederek, "Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz. Biz bu güçle bu azimle bu imanla inşallah büyükşehri 30 Mart akşamı artık AK Parti'li kadroların yöneteceği şekilde hep birlikte alacağız" şeklinde konuştu.

Gerek Büyükşehir belediye başkan aday adayları gerek ilçe aday adaylarının hepsinin başlarının üstünde yeri olduğunu vurgulayan Çağlayan, kim Genel Merkez tarafından aday gösterilirse hep birlikte onun arkasında olmalarını istedi. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sever'i anlatan Çağlayan, şunları söyledi:

"Eğitimi, dünyayı çok iyi tanıması, devlet tecrübesi, yönetici kimliği, vizyonu ve dürüstlüğüyle farkını ortaya koyacak olan benim Bakan Yardımcım, Mersin'in öz evladı Mustafa Sever'i Mersin'e hediye ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Biz Mustafa Sever ile Mersin'de yeni ve çağdaş belediyecilik anlayışını getireceğiz. 4,5 yıldır birlikte çalıştığım Mustafa Sever'i çok iyi tanıyorum ve kendisine güveniyorum. Bugüne kadar o benim yardımcımdı, bundan sonra ben onun yardımcısıyım."

Bakan Çağlayan, konuşmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sever'i kürsüye davet etti. Milletvekillerini ve il, ilçe yöneticilerini de çağıran Çağlayan, el ele salondaki kalabalığı selamladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sever de Allah'ın izni ve partililerin çalışmalarıyla hep birlikte Mersin'i AK Parti'li belediyecilikle buluşturacaklarını söyleyerek, "Biz bu seçimi alacağız, hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çağlayan Erdoğan Mustafa Sever Mersinli Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title