Haberler

Bakan Çağlayan Konya'da

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Konya'nın Seydişehir ilçesinde mühendislik fakültesi binasının resmi açılışını yaptı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Konya'nın Seydişehir ilçesinde mühendislik fakültesi binasının resmi açılışını yaptı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi binasının resmi açılışı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi. Açılışa Bakan Zafer Çağlayan'ın yanı sıra Konya Vali Vekili Sefa Çetin, AK Parti Konya Milletvekilleri Harun Tüfekçi ve Hüseyin Üzülmez, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu ve diğer davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengeloğlu, fakülte binasına ilişkin bilgi verdi. Binanın yapımına 23 Kasım 2009'da başlandığını belirten Prof. Dr. Çengeloğlu, "Tamamı Cengiz Holding tarafından finanse edilerek 1.5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan fakülte binası, 9 bin metrekare kapalı alan,

27 bin metrekare de açık ve yeşil alana sahiptir. Bina modern yapısı ve Selçuklu mimari özelliklerini taşıyan görünümü ile bugün emsalleri arasında örnek gösterilebilecek konumdadır. Toplam 4 kat olarak tasarlanan fakülte binamızda, 24 derslik, 40 idari ve akademik personel odası, 4 amfi, 3 laboratuvar, 1 kütüphane, her bölüm için özel olarak tasarlanan 3 seminer odası, yemekhane ve kantin bulunmaktadır. Gerek ısıtma ve havalandırma sistemleri gerekse bina içi tasarımda son teknoloji ürünleri kullanılmıştır" dedi.

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ise Seydişehir'e hizmet için geldiklerini belirterek, ilçedeki alüminyum fabrikasını özelleştirmeyle aldıktan sonra 7.5 yılda 265 milyon dolar yatırım yaptıklarını, 200 milyon dolar daha yatırım yapılacağını söyledi.

SÜ Rektörü Hakkı Gökbel de konuşmasında, binanın tüm finansmanını sağlayan holding yetkililerine teşekkür etti.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise, kendisini fahri Konyalı olarak kabul ettiğini söyledi. Çağlayan, "Hem Konya hem Seydişehir benim için çok önemli. Geçmiş dönemlerden gelen son derece iyi dostluklarımız ve kardeşliklerimiz var. Burada otururken yeni bir fakülte binası yapılması konusunda söz aldık. Veren el alan elden üstündür. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. İnsanın bir ömür boyu amel defterini açık tutan bu eserlerdir" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından fakülte binasının açılışına geçildi. Bakan Çağlayan ve beraberindekiler, hep birlikte fakülte binasının açılış kurdelesini kesti. Protokol üyeleri 4 katlı fakülte binasında incelemelerde bulundu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hakkı Gökbel Seydişehir Çağlayan Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title