Haberler

Bakan Çağlayan'a MHP'li Milletvekillerinden Tepki

Adana'da vergi rekortmenleri ödül törenine katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, burada MHP'li milletvekillerince protesto edildi.

Adana'da vergi rekortmenleri ödül törenine katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, burada MHP'li milletvekillerince protesto edildi. Vekiller salonu terk ederken, Bakan Çağlayan, "Bu arkadaşları anlamak mümkün değil" dedi.

Seyhan Oteli'nde düzenlenen ve yoğun ilgi gören vergi rekortmenleri ödül törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, burada ekonomi alanındaki gelişmeleri değerlendirip, katılımcılara yeni teşvik sistemini anlattı. Gaziantep'in göç almasına bağlı olarak 3. bölgeye alındığını belirten Bakan Çağlayan'a, MHP Adana Milletvekilli Seyfettin Yılmaz, "Adana da göç alıyor Sayın Bakanım" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Çağlayan, "Bu konuda ders verebilecek kapasiteye sahibim" ifadesini kullanınca Yılmaz, "Ders almaya niyetim yok. GSYİMH'ya bakmak lazım" dedi. Bakan Çağlayan, "Dersi sonra veririm" diyerek tartışmayı noktaladı.

Bakan Zafer Çağlayan'ın konuşmasının ardından MHP'li Adana milletvekilleri Seyfettin Yılmaz ve Ali Halaman, Çağlayan'a "Burada siyasi şov yapıyorsunuz. Adana'nın ve Türkiye'nin hali ortada" diyerek tepki gösterdi. İki milletvekilinin bu çıkışına, salonda bulunan bazı katılımcılar da alkışlarıyla destek verdi. Bakan Çağlayan, her iki milletvekiline "Asıl şovu kimin yaptığı ortada" yanıtını verdi. Yılmaz ve Halaman, daha sonra salonu terk etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, MHP'li milletvekillerinin eylemlerinin hoş karşılanamayacağını belirterek, yaşananlara tepki gösterdi.

Bakan Çağlayan, gazetecilerin yaşananlarla ilgili sorusuna, "Adana'ya 1 milyar dolarlık bir yatırım göndereceğimizi söylüyorum. Ama bu arkadaşlar yine de bize tepki gösteriyorlar. Bunları anlamak mümkün değil. Ben daha önce de birçok ödül törenine katıldım. Burada siyasi şovu kimin yaptığı ortada. Bu konuda yorum yapmama bile gerek yok, yaşananlara bakıp, olayları izlediğinizde kimin şov yaptığını da görürsünüz" cevabını verdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Seyfettin Yılmaz Çağlayan Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title