Haberler

Bakan Bayraktar: Kış saatine geçilmeyecek

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 bütçe görüşmelerinde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, 2016'dan beri devam eden yaz saati uygulamasının süreceğini ve kış saati uygulamasına geçilmeyeceğini söyledi. Bayraktar, yaz saatinin yıl boyunca uygulanmasının daha faydalı olacağını belirtti.

Bakan Bayraktar, 2016'dan beri devam eden uygulamanın süreceğini ve kış saati uygulamasına geçilmeyeceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Genel Kurulunda 2024 bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı.

KIŞ SAATİNE GEÇİLMEYECEK

Bakan Bayraktar, yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanmasının daha faydalı olacağını belirterek, kış saatine geçilmeyeceğini söyledi.

Bakan Bayraktar: Kış saatine geçilmeyecekEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar

YAZ-KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Gün ışığından etkili şekilde yararlanmak amacıyla yaz ve kış saati uygulamaları mevcuttur. Saatler bir saat ileri alındığında yaz saati, bir saat geri alındığında da kış saati başlar.

Dünya genelinde saatler 2023 yılında 29 Ekim Pazar günü geri alındı. Uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır.

Bakan Bayraktar: Kış saatine geçilmeyecek

TÜRKİYE'DE NE ZAMAN, NEDEN KALDIRILDI?

Yaz ve kış saati uygulamaları Türkiye'de 2016 yılından beri uygulanmıyor.

Türkiye'de kalıcı yaz saati uygulaması, Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde, 7 Eylül 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile başladı. "İleri saat" uygulaması, 2 Ekim 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kalıcı hale geldi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; gün ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Tbmm Genel Kurulu Politika Haberler

500

Yorumlar (25)

FATİH ARSLAN:

Sebep nedir tasarruf ise alakası yok. Çünkü sabahın 8 in de ışık olmadığı için tüm lambalar yanık. Bu nasıl tasarruf. Bence sadece inat. Başka hiç bir halt değil.

282
33
yanıtYanıtla
Senrey26:

saatler mekke saati ile eşitlendi kutsanıyoruz!!!!

yanıt47
yanıt42
Riza GÜLMEZ:

Acilen bu karardan dönülmeli

195
32
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

onların cocukları kolejlerde sabah erken kalma derdi yok özel araclarla gidip geliypr arabın saatine göre ayarladılar

175
29
yanıtYanıtla
necdet:

Sabah namazını kılıp işe gitmek için uygundur. Kalmalıdır.

34
118
yanıtYanıtla
hasan karabıyık:

İsraf için uygun mudur ey chl müslüman

yanıt56
yanıt20
Adem Sevindik:

İnşallah kış saati size(hükümete) geçer.

100
17
yanıtYanıtla
Murat ŞEN:

Bence bu durumdan rahatsız olan herkes cimer e yazmalı ki dikkat çeksin ısrarla yanlıştan dönmüyorlar gerçi amaç doğru yanlış değil Katar la işbirliğinde saat farkını ortadan kaldırmal bir de elektrik dağıtım şirketlerinin kârı var tabi ki

85
25
yanıtYanıtla
Orki Goz:

Çalışma süresi uzun. Okul süresi uzun. Şafak operasyonuna gönderir gibi çocukları erkenden uğurluyoruz okullarına. Çocuğum otobüste uyumuş kalmış gördüğü rüyayı anlatıyor. Saati değiştiremiyorsanız okul ve çalışma süreleri kısalsın. Enerji tüketimide düşer eğitim ve çalışmada verim artar. Bence kimseye faydası olmadığını düşündüğüm seçmeli ders olgusunu atın bir tarafa 6 saat kısaldı bile haftada...

85
7
yanıtYanıtla
Asir Duman:

Sabah memurlar işe gidiyr karanlıkta ister istemez ışıklar yanıyor sabah öğrenci okula gidiyir karanlikta okul ışıkları yakıyor normal emekçi ise gideiyor karanlıkta ışık yakıyor nasıl bir tasarruf acaba

88
4
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title