Haberler

Bahçeli: "Sandık pisliğin temizleneceği bir yer değildir" -

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'yi iki partili kulvara sokmak için MHP'nin erimesini bekleyen hain niyetler, 30 Mart'ta bizi tökezletmek ve yıldırmak için var güçleriyle mücadele ettiler.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, " Türkiye'yi iki partili kulvara sokmak için MHP'nin erimesini bekleyen hain niyetler, 30 Mart'ta bizi tökezletmek ve yıldırmak için var güçleriyle mücadele ettiler. Bunun bir ucunda AKP, diğer ucunda süt kardeşi CHP ve içimizden devşirilenler yer almıştır" dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, yerel seçimler ve sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yerel seçimde milli iradenin tezahür ettiğini dile getiren Bahçeli, "Ağır aksak da olsa, gizli veya açık engellemeler de bulunsa, Türkiye'de demokratik mekanizmalar işlemekte, millet egemenliği varlığını sürdürmektedir" diye konuştu.

Siyasal katılımın rekor düzeyde olmasının, milletin egemenlik haklarına sahip çıktığının en açık göstergesi olduğunu vurgulayan Bahçeli, demokrasinin mana ve ruhuyla bağdaşmayan kavga ve karışıklığın sonraki seçim süreçlerinde tekrarlanmamasını diledi.

Sandığın savaş meydanı, ölüm kalım arenası olmadığının altını çizen Bahçeli, "Demokratik tercihlerin düşmanlık üretmesi, ortaya çıkan neticelerin hazmedilme güçlükleri, kardeşlik ve vatandaşlık hukukunu zedeleyecek, toplumsal çatışmaları teşvik edecektir" dedi. Bahçeli, yerel seçimlerin neden olduğu siyasi ve sosyal kamplaşmanın hafiflemesini, sağduyunun hakim olmasını ve herkesin milli iradeye saygı duymasını temenni ettiğini ifade ederek, siyasi partilerin kutuplaşmayı besleyecek, ayrımcılığı cesaretlendirecek üslup ve politikalardan sakınmaları ve sakin olmalarının ülkenin hayrına olacağını kaydetti.

Milletin 30 Mart'a ayrı bir anlam yüklediğini, bugüne kadar benzerine rastlanmayan bir psikolojik ve sosyolojik atmosferde sandığa gittiğini anlatan Bahçeli, seçime 17 ve 25 Aralık operasyonlarının gölgesinin düştüğünü, yeterli ve doyurucu olmasa da tesirinin dokunduğunu ifade etti.

-"Başbakan millete karşı acımasız harekat yürütmüştür"

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 30 Mart öncesinde rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını püskürtmek amacıyla canını dişine taktığını, üslubunun ayarını kaçırdığını, siyaseti bulandırdığını" savunan Bahçeli, "Gezdiği, gittiği, konuştuğu her platformda paralelden girmiş, Pensilvanya'dan çıkmıştır. Haşhaşi, neo-ergenekon, virüs, sülük, vaiz lobisi, beddua lobisi, kan lobisi, çıkarcılar, ananasçılar, sahte peygamberler, alim müsveddeleri, telekulaklar, röntgenciler, kaset imalatçıları gibi ithamlarla önüne gelene saldırmış, karşısında kim varsa bindirmiştir. Başbakan milletimize karşı çok acımasız, çok vahşi, çok kalleş bir psikolojik harekat yürütmüştür" diye konuştu.

Bahçeli, yerel seçimden çıkan sonuçlara göre rüşvetin ve yolsuzluğun sandığa yön verdiğini söylemenin çok mümkün olmadığını dile getirerek, Erdoğan'ın rüşvet ve yolsuzluk sürecini devlete ve millete saldırı olarak saptırdığını ve bunda da muvaffak olduğunu ileri sürdü.

-"Sandık pisliğin temizleneceği bir yer değildir"

"Yerel seçimden çıkan sonuç ne olursa olsun, AK Parti hükümetinin Türkiye'nin imajını bozduğunu ve itibarını sarstığını, Türkiye'nin saygınlığıyla oynadığını, helal kazancının peşinde olan milyonların hakkını yediğini, demokrasiye ket vurduğunu, milletin hazinesini hortumladığını, hainlerle işbirliği yaptığını" iddia eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Milli ekonomimizi sömüren, devleti söğüşleyen, millete küfreden intikam tugayları, yağma ve talana bel bağlayan çevreler 30 Mart'ta soluklanmış, rahat nefes almıştır. Ama bu uzun sürmeyecektir. Başbakan Erdoğan ve partisi değil yüzde 43, yüzde 99 alsa da, yolsuzluğun hesabını verecektir. Sandık pisliğin temizleneceği bir yer değildir. Sandık hukukun teslim olduğu, adaletin bozguna uğradığı, hırsızın, uğursuzun, arsızın meşruiyet elde ettiği aklama, paklama yeri de olmayacaktır. Gün ola harman ola, şunu kararlı şekilde ifade etmek isterim ki, rüşvet alıp verenler yargı önüne mutlaka çıkarılacaktır. Hezimeti hizmet, ihaneti iffet, hırsızlığı hayır işi, rüşveti bağış, kaçakçılığı ihracat, melaneti marifet sayanlar eninde sonunda yakayı ele vereceklerdir."

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title