Haberler

Babaeski'de 60 yıl sonra CHP kaybetti

Güncelleme:

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde 60 yıldır yerel seçimleri kazanan CHP, 31 Mart'ta AK Parti'ye yenildi. AK Parti adayı Fırat Yayla, seçimi kazanarak belediye başkanı olurken CHP adayı Öner Polat ise seçimi ikinci sırada tamamladı.

Kırklareli Babaeski'de CHP'nin 60 yıllık başarısı 31 Mart'ta sona erdi. Seçimlerde CHP adayı, AK Partili rakibine kaybetti. İlçedeki bu sonuç, yerel seçimlerin sürprizleri arasına girmiş oldu.

1963'TEN BERİ TERCİH DEĞİŞMEMİŞTİ

Yerel seçimlerde 1963 yılından beri tercihini CHP'den yana kullanan Kırklareli'nin Babaeski ilçesindeki seçmenler, bu yerel seçimlerde fikir değiştirdi. Ak Parti'nin adayı Fırat Yayla, ilçede partisine ilk defa belediye başkanlığını kazandırdı.

Yüzde 50,30 oy oranıyla 9 bin 357 seçmenden destek alan Yayla, AK Partiye ilçe genelinde en yüksek oy oranını kazandırırken CHP adayı Öner Polat ise yüzde 45,74 oy oranıyla 8 bin 508 seçmenin desteğini alabildi.

İlçe meydanında seçmenlerle zafer kutlaması yapan Fırat, AK Parti belediyeciliği ile Babaeski'de yeni dönemin başladığını söyledi. Yol arkadaşları ile birlikte çok emek verdiklerini ifade eden Yayla, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Babaeski'de 60 yıllık CHP dönemi sona erdi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kırklareli Babaeski AK Parti Babaeski Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Tumbak:

Geçsin biraz da Reisin yüzü gülsün, zaten büyük şehirleri kalbinde hüsrana uğradı. Buradan ne gelir sağlayacak? Kaynaklar Büyük şehir belediyelerinde. Ben bu ili ilk defa duyuyorum, geçmiş olsun reis.

101
119
yanıtYanıtla
İbrahim Demirel:

Hocam öyle bir yorum yazıyorsunuz ki adam 25 yıl iktidar da kalmış, sence bunu sorun eder mi ? 4 yıl daha başkanlık yapacak bunlar önemli degıl, önemli olan bu durumun millete nasıl yansıyacagı mantıklı olmak gerek.

yanıt135
yanıt10
Mehmet Mirdeslioglu:

Normal dır oğlum ermenistan yada yunanistan olsaydi hemen hatirlardin

yanıt73
yanıt32
Hsn:

Babaeski tanınan bir ilçedir hiç gitmediğim halde biliyorum.Ayrıca chp belediyeleri bu zamana kadar sıfır hizmet olduğu için babaeskililer bıkmış demekki,ekonomi ayrı bir konu ama belediye hizmetinde akparti chpyi 100e katlar

yanıt174
yanıt63
Cem Cem Yıldız:

il değil zaten ilçe

yanıt73
yanıt2
Evvab:

sen ilçe ne, il ne biliyor musun.

yanıt26
yanıt0
sinan çayırcı:

Diğer iller de ak partiye ders verilmek istemmiş ekonomi bozuk emekli amaçları az , kiralar yüksek diye eyvallah tamam da İzmir pislik içinde ama yıllardır oranın chp li seçmeni tuvalet terliği adaylığını koysun ona oy veririm hizmet de etse ak partiye vermem diyecek kadar ideolojik sapkınlık içinde bağlıyken partisine , ak partinin çıkarcı seçmenleri hemen satabilir sizi . Aramızda ki fark bu chp seçmeni ile . Aslında koyun olan kim buradan belli oluyor ama maalesef ki orada da hakkımızı yiyip koyun olduğumuzu iddia ediyor. Chp li seçmen öleceğini bilse hizmet de almasa açlıktan da ölse chp yi bırakmaz . Ak parti seçmeni ise hemen fırıldak gibi dönebilir hafif bir rüzgar olması yeterli onun için .,

100
23
yanıtYanıtla
Mevlüt Dündar:

iyi olmus

25
7
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

hiç bir yönetim uzun yıllar aynı yeri yönetmemeli iyi olmuş rekabet içinde hizmet almak isteyen bütün yerler aynısını yapmalı her yönetim en fazla bir kaç dönem seçilmeli

31
0
yanıtYanıtla
Büşra :

Çok iyi olmuş. Trakyada chp ceketimi koysam kazanır mantığında. Hizmet çok kötü bile olsa sırf chp diye oy veriyorlar. inşallah gelecek seçimde, darısı diğer ilçelerin başına .

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title