Haberler

Polis ve vekilin "Ahlaksız sensin" polemiğine dahil olan Babacan, Erdoğan'a çağrı yaptı: Çık ve gereğini yap

Güncelleme:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile bir polis amiri arasında yaşanan "Ahlaksız sensin" tartışmasına dahil oldu. Babacan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Yeneroğlu hakkında soruşturma başlatılacağı açıklamasına tepki göstererek "Bir polisin yaptığı edepsizliği ve hukuksuzluğu tüm Emniyet teşkilatına mal eden bu açıklama, ülkem adına bir utanç vesikasıdır. Sayın Erdoğan, çık ve gereğini yap" dedi.

Ankara Kızılay'da yabancılar tarafından işletilen bir kafenin yaptırdığı tabelanın dünkü açılış töreninde bir emniyet amiriyle DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu arasında tartışma çıktı.

"AHLAKSIZ SENSİN"

Yeneroğlu, açılış sonrası tabelanın kaldırılmasını isteyen emniyet amirine, "Kızılay'ın göbeğinde ırkçılık yapıyorsunuz, hukuksuz talimatları uygulamayacaksınız, haddinizi bileceksiniz, saygısızlık, terbiyesizlik yapmayacaksınız" dedi. Emniyet amiri ise Yeneroğlu'na, "Susar mısın? Sen haddini bileceksin, parmağını sallamayacaksın bana. Senin gibi tiplerin ne olduğu belli. Ahlaksız sensin, adam gibi konuş" diye karşılık verdi.

POLİS AMİRİNE UYARI, VEKİLE SORUŞTURMA

Emniyet Genel Müdürlüğü, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada, ilgili polis amirinin uyarıldığını belirterek "Söz konusu milletvekili hakkında görevi başındaki memura yönelik tahrik, hakaret ve tehdit gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacaktır" ifadelerine yer verdi.

"ÜLKEM ADINA UTANÇ VESİKASIDIR"

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kararına sosyal medya hesabından karşı çıktı. Babacan, Emniyet'in ve Yeneroğlu'nun açıklamalarını alıntıladığı paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şöyle seslendi: "Bir polisin yaptığı edepsizliği ve hukuksuzluğu tüm Emniyet teşkilatına mal eden bu açıklama, ülkem adına bir utanç vesikasıdır. Sayın Erdoğan, çık ve gereğini yap. Bugün devlet kurumları vatandaşı tehdit ediyorsa bu, sen ve sana bağlı bakanın hukuk tanımazlığı yüzündendir."

Babacan Erdoğan'a seslendi: Çık ve gereğini yap

"BEN YALNIZ DOLAŞAN BİR İNSANIM"

Mustafa Yeneroğlu ise Emniyet'in açıklamasına sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Yeneroğlu, paylaşımında şunları kaydetti: "Gerçekten kan dondurucu! Ülkemde beni korumakla mükellef olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hedef gösterilebileceğimi hiç tahmin etmezdim. Ben, yalnız dolaşan bir insanım. Bundan sonra başıma bir şey gelirse bu durumdan İçişleri Bakanı sorumludur. Hukuk içinde görevini yapan Emniyet teşkilatı mensuplarına saygım sonsuzdur. Ama ülkemi polis devletine dönüştürmeye çalışan İçişleri Bakanı başta olmak üzere görevini kötüye kullanan kişilerin tehditlerine aldırmadan milletimin hakkını ve anayasal düzeni savunmayı sürdüreceğim."

Babacan Erdoğan'a seslendi: Çık ve gereğini yap

Kaynak: ANKA / Politika

Emniyet Genel Müdürlüğü Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Yeneroğlu Haberler

500

Yorumlar (17)

Bir baba indi:

Polise her türlü hakareti yap karşılık verince de yaygarayı kopar. Senin karşındaki de robot değil insan. ABD de yaşasaydın kafana kurşunu yemiştin

94
42
yanıtYanıtla
Halit:

vekilin hakları azaltılmalı çok fazla yetki verilmiş

70
33
yanıtYanıtla
KILIÇ ASLAN:

Biri polise tokat atar, diğeri gelir tehdit eder sonra hala polisi suçlamaya çalışırlar. Azıcık utanın ya

60
39
yanıtYanıtla
Sefer Aydın:

Milletvekili olmak bu memleketin gücünü temsil eden polisi tehdit etmeyi mi gerektirir. Kendisi polisi tehdit ediyor beyefendi hakaret ediyor, polis karşılık verince suç oluyor. Polisin sahibi yok, bu aralar herkes polise saldırıyor.

52
23
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Polislerimiz sizin vekillerinizden 100 bin kat değerlidir devletin görevli memuruna hakaret eden vekilini uyar

17
20
yanıtYanıtla
Selami Sasmaz:

Polise hakaret ederek mi iktidar olacaksınız. Artık bu siyasilerin kibir ve bencillikleri rahatsızlık veriyor.

22
14
yanıtYanıtla
Selami Sasmaz:

Vekil önce vekil olduğunu bilip insanların içinde nasıl konuşmasını gerektiğini bilecek. Poliste sabırlı olup kaba saba cevap vermeyecek. Kimse ben vekilim deyip devletin memuruna istediğini söyleyemez. Bizleri koruyan emniyet görevlilerine herkesin sevgi ve saygı çerçevesinde hareket etmesi gereklidir.

21
10
yanıtYanıtla
Sadık:

Almanyada ögrenmedinmi Sayın Yeneroglu,izinsiz toplanılmaz,yol kapatılmaz,polise parmak sallayamazsın, Almanyada içerdeydin şimdi

16
10
yanıtYanıtla
Sadık:

Sen Amire El sallayarak tehditkar konuşursan oda sana cevabını verir ,Almanyada ögrenemedinmi izinsiz toplanılmayacagını ve geçişi engelliyorsun ,izin alsaydın sorun yoktu.

12
8
yanıtYanıtla
ihtiyar:

Millet vekili benim polisimden değerli değildir derhal dokunulmazlıkları kaldırılmalı

10
7
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title