Haberler

AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya'nın hukuk fakültesi mezunu olmaması tartışma konusu oldu

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi'nde görev süresi olan Zühtü Arslan'ın yerine başkanlık koltuğuna Kadir Özkaya oturdu. Seçimde 15 üyeden 9'unun oyunu alan Özkaya'nın özgeçmişindeki bir detay ise sosyal medyada tartışma konusu oldu. Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu çok sayıda kişi Kamu Yönetimi mezunu olan Özkaya'nın hukuk eğitimi almamış olmasına rağmen AYM Başkanı seçilmesine tepki gösterdi.

Anayasa Mahkemesi'nde bugün seçim heyecanı yaşandı. 12 yıllık görev süresini dolduran Başkan Zühtü Arslan'ın koltuğuna seçimde 15 üyenin 9'unun oyunu alan Kadir Özkaya otururken, tecrübeli ismin hukuk fakültesi mezunu olmaması yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

YÜKSEK MAHKEMENİN YENİ BAŞKANI ÖZKAYA OLDU

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin 20 Nisan'da dolacak olması nedeniyle bugün Yüksek Mahkeme'de başkanlık seçimi yapıldı. Başkan dahil 15 üyesi olan Anayasa Mahkemesi üyelerinden 9'unun oyunu alarak salt çoğunluğu sağlayan Özkaya, Yüksek Mahkemenin yeni başkanı oldu. Diğer başkan adayı Yusuf Şevki Hakyemez ise 6 oy aldı.

AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya'nın hukuk fakültesi mezunu olmaması tartışma konusu olduAnayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya.

ÖZKAYA'NIN ÖZGEÇMİŞİ

Kadir Özkaya, 1963'te Tarsus'ta doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1985'te mezun olan Özkaya, 1991'de idari yargı hakimliği stajını tamamladıktan sonra 1993'te Danıştay tetkik hakimi olarak göreve başladı. Danıştay üyeliğine 2011'de seçilen Özkaya, 2014'te Anayasa Mahkemesi üyeliğine, 12 Mart 2020'de ise Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği görevine seçilmişti. Özkaya, görev süresinin dolacak olması nedeniyle 2 yıllığına başkanlık görevini yürütecek.

YENİ BAŞKAN KOLTUĞA OTURMADAN TARTIŞMA BAŞLADI

AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın koltuğuna oturan Kadir Özkaya'nın CV'si ise kısa sürede tartışma yarattı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1985'te mezun olan Özkaya'nın hukuk fakültesi mezunu olmamasına değinen aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu çok sayıda kişi tepkisini sosyal medyadan duyurdu.

AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya'nın özgeçmişindeki detay tartışma konusu oldu

AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya'nın özgeçmişindeki detay tartışma konusu oldu

AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya'nın özgeçmişindeki detay tartışma konusu oldu

AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya'nın özgeçmişindeki detay tartışma konusu oldu

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Anayasa Mahkemesi Hukuk Fakültesi Zühtü Arslan Kadir Özkaya Hukuk 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (109)

GAGS:

muz cumhuriyetinde sıradan bir gün..

2622
134
yanıtYanıtla
Yusuf null:

Amerikaya kaçın

yanıt96
yanıt163
Erkan Can :

yunan işgalinden kaçmadı bu halk,bununla da mücadele eder merak etmeyin Yusuf Bey

yanıt122
yanıt17
Ömer:

Diploma , liyakat önemli değil, itaat etmesi önemlidir.

yanıt129
yanıt27
Yılmaz savaş:

Oda bişeymi, lise mezunu cumhurbaşkanı gördük.

1672
154
yanıtYanıtla
Harun Hamaloğlu:

Yılmaz oğlumm git biraz oku,öğren,araştır..! Samanı önüne koyulmuş eşekler gibi davranma :)

yanıt103
yanıt177
by nokta :

Lise mezunu birisi askerliğini yedek subay olarak yapamaz. Yedek subay olarak yaptıysa bunu dolaşıma sokan tartışmaya açan inanan ve yayan kötü niyetlidir. Araştırmadan söylenen her sey iftiradır suçtur.

yanıt1
yanıt0
sarica koyu:

Bi tutturdunuz diploma diploma diye. Sürekli yalan algı. Neymiş ya Reis düşmanlığı böyle.

yanıt1
yanıt0
Seray Mert:

Harun, bu yazdığını kendine önerebilirsin. Araştırma yapsanız böyle olamazsınız zaten. Diploma, mezun olduğu senedeki rektör tarafından bile imzalanmamış.

yanıt91
yanıt34
Alperen:

Yılmaz savaş Eşeğe semer vurmuşlar oda kendini yarış atı sanmış şimdide siz Dünyanın kabul ettiği lideri görmeyecek kadarkörsünüz ama sizde kabahat yok kabahatsizi çekipçıkaranlarda ve boşluğudolduranlarda şimdi hangisi diyeceksin sende haklısın o kadar çokki nerden bileceksin kimbilir kimlerin eserisiniz.

yanıt43
yanıt100
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title