Haberler

Avrupa Birliği 2030'a Kadar Yeni Üyelerini Kabul Etmek İçin Hazır Olmalı

Güncelleme:

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Slovenya'da katıldığı bir forumda Avrupa Birliği'ne (AB) yeni üyelerin kabul süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Michel, 'Avrupa Birliği 2030'a kadar yeni üyeleri kabul etmek için hazır olmalı. Bu çok hırslı bir şey ama gerekli. Zaten bu durum ciddi olduğumuzu gösteriyor' dedi.

- AB Konseyi Başkanı Michel: "Avrupa Birliği 2030'a kadar yeni üyeleri kabul etmek için hazır olmalı"

LYUBLYANA - Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, "Avrupa Birliği 2030'a kadar yeni üyelerini kabul etmek için hazır olmalı" dedi.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Slovenya'da katıldığı bir forumda Avrupa Birliği'ne yeni üyelerin kabul süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Michel, "Avrupa Birliği 2030'a kadar yeni üyeleri kabul etmek için hazır olmalı. Bu çok hırslı bir şey ama gerekli. Zaten bu durum ciddi olduğumuzu gösteriyor" dedi.

Avrupa Birliği'ne üye olmak isteyen ülkelerin iç politikalarında bağımsız yargı, organize suçla ve yolsuzlukla mücadele gibi konularda reformların yapılması gerektiğini belirten Michel, Avrupa Birliği'nin genişlemesi için bazı yeniliklerin de uygulanması gerektiğini söyledi.

Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Sırbistan'ın Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde farklı aşamalarda olduğu belirtiliyor. Avrupa Birliği Komisyonu'nun gelecek ekim ayında birliğe üye olmak isteyen ülkelerin kabulü hakkında bir toplantı düzenlemesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Charles Michel Slovenya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title