Haberler

Atatürk'ün ölüm yıl dönümü törenlerle anıldı

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü, Adana'nın Kozan ve Aladağ ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı. Törenlerde çelenk sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması, şiirlerin okunması ve ödül töreni gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85'inci yılında, Adana'nın Kozan ve Aladağ ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Kozan ilçesinde, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Kozan Belediye Sineması'nda düzenlenen etkinlikte de İsmet İnönü Ortaokulu öğrencileri şiirler okudu, öğretmeler de türküler söyledi.

Programın sonunda ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Aladağ ilçesinde de Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından Aladağ İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda etkinlik gerçekleştirildi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu etkinlikte, Atatürk'ün yaşamından kesitler içeren sinevizyon gösterimi yapıldı.

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) düzenlenen törende de saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Çukurova Oyunculuk Anasanat Dalı öğrencilerinin "1938 Son Yıl" adlı drama gösterisi sunduğu etkinlikte, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Törene, Vali Yavuz Selim Köşger, 6'ncı Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Türkiye Aladağ Adana Kozan Eğitim Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title