Haberler

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci OMÜ'de öğrencilerle buluştu

Güncelleme:

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde gerçekleştirilen 'Sosyal Belediyecilik' konulu konferansta, üniversite öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, "Daha fazla iş birliği ve kentimizin değerini yükselten, gençlerimize de katkı sağlayan projelere destek vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. "Sosyal Belediyecilik" başlıklı konferansa konuşmacı olarak katılan Başkan Deveci, tecrübelerini üniversite öğrencileriyle paylaştı. Öğrencilerden gelen soruları da cevapladı. Atakum Belediyesi'nin öncü olduğu başarılı Sosyal Belediyecilik örneği projeler hakkında bilgi veren Başkan Deveci, konuşmasında üretim ve tarım vurgusu yaptı.

"Köklü meslek dalı"

Sosyal Hizmetler'in alanının kitaplarda tanımlananlardan çok daha öte olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Hem görev alanındaki disiplin dağılımıyla insanı var eden ve toplumun içerisindeki bireylerin oluşturdukları sosyal grupları bir arada toplum olarak yaşatabilecek; toplumu bir arada tutabilen, insana insan olduğunu hissettiren köklü meslek dallarından birisi" diye konuştu.

Gençlere tam destek

Yaptığı konuşmada Atakum Belediyesi'nin Sosyal Belediyecilik alanında yaptığı öncü çalışmalardan örnekler veren Başkan Deveci, belediyelerin kanunların kendilerine verdiği yetki, sorumluluk ve görev dolayısıyla ve sosyal belediyecilik anlayışı gereğince çocuklara ve gençlere, kadınlara, yaşlılara, engellilere, yoksul ve muhtaçlara yönelik bu sosyal kesimleri hedef alan, sosyal açıdan gelişimlerine olumlu katkı sağlayacak sosyal yardım ve sosyal hizmet faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi. Atakum Belediyesi'nin geniş bir yelpazede tüm yurttaşlara eşit biçimde verdiği hizmetlerin altını çizen Başkan Deveci, "Özellikle bir üniversite kenti olan Atakum'da öğrencilerimiz için sürdürülebilir projeleri hayata geçirdik. Hasan Ali Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezimiz üniversiteli gençlerin bilimle ve sanatla buluşma merkezi oldu. Her gün yüzlerce öğrencimiz merkezimizin kütüphanesinden faydalanırken, sanat aktiviteleriyle de kentin kültür hayatına önemli katkılar verdik. Tesislerimizde uyguladığımız indirimlerin yanı sıra oluşturduğumuz Genç Ata Kart ile de öğrencilere ekonomik olarak destekler vermeye devam ediyoruz. Diğer yandan beşincisini açmaya hazırlandığımız AtaÇocuk Gelişim Merkezlerimizle de Atatürk devrimlerine bağlı nesiller yetiştirmeyi sürdürüyoruz. OMÜ'de faaliyet gösteren kulüplerle sürekli iş birliği içerisinde olarak projelerine destek sağlıyoruz. Daha fazla iş birliği ve kentimizin değerini yükselten, gençlerimize de katkı sağlayan projelere destek vermeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Cemil Deveci Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title