Haberler

Aşiret Düğününde Moral Buldu

Şanlıurfa'da İzol Aşiretinden Ahmet İzol İle Dılfıraz Günsever'nin Düğün Törenine Katılan Kılıçdaroğlu Büyük Moral Buldu

Piste çıkan genç çiftin üzerine davetliler, dolar atma yarışına girdi.

Türkçe ve Kürtçe türkülerin okunduğu gecede yağmur gibi yağan ve pistte saçılan 1 dolarlık banklotları toplamakta görevliler zorlandı. Saz ekibi elemanları tarafından bin 500 liraya satılan 1 dolarları almak için davetliler, adeta seyyar döviz bürosu önünde uzun kuyruk oluşturdu

KILIÇDAROĞLU AŞİRET DÜĞÜNÜNDE MORAL BULDU

ŞANLIURFA'da, İzol aşiretinden mimar Ahmet İzol ile avukat Dılfıraz Günsever'nin düğün törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kentin illeri gelen aşiret reislerinin davet edildiği düğün gecesinde büyük moral buldu. Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde dolarların havada uçuştuğu gecede Kılıçdaroğlu, geline hasır bilezik taktı. İçkili, yöresel yemeklerin yenildiği gecede Kılıçdaroğlu'nun gece boyunca oldukça neşeli olması dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beş yıldızlı bir otelde yapılan İzol aşiretinin düğün törenine katıldı. Salona kadınların zılgıtları eşliğinde içeri giren Kılıçdaroğlu, özel olarak sahneye karşı hazırlanan masaya Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hurşit Güneş, Mesut Değer ile CHP İl teşkilatı ve aşiretin illeri gelenleriyle birlikte aynı masada oturdu. İçkili olan düğünde Kılıçdaroğlu, meyve suyu içmeyi tercih ederken, masası içli pilav, kuzu tandır, ordüvi tabağı, yöresel bostana salatası, içli köfte, acılı isotla donatıldı. Mimar ve işletmeci olan damat 27 yaşındaki Ahmet İzol ile avukat olan 27 yaşındaki gelin Dılfıraz Günsever, pistte çıkarak, Kılıçdaroğlu'nun karşısında çiftetelli oynadı. Bu sırada pistte çıkan genç çiftin üzerine davetliler, dolar atma yarışına girdi. Türkçe ve Kürtçe türkülerin okunduğu gecede yağmur gibi yağan ve pistte saçılan 1 dolarlık banklotları toplamakta görevliler zorlandı. Saz ekibi elemanları tarafından bin 500 liraya satılan 1 dolarları almak için davetliler, adeta seyyar döviz bürosu önünde uzun kuyruk oluşturdu. Bu manzara karışışında rahatsız olan damadın amcası olan Hamit İzol, eline aldığı mikrofonla davetlilere uyarıda bulunarak daha fazla gelin ve damada dolar atılmamasını yönünde uyarıda bulundu. Bunun üzerine dolarlar üç görevli tarafından siyah bir çanta içerisinde istiflenerek destelendi. Yaklaşık bin davetlinin katıldığı düğünde sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, genç çiftlere mutluluk dileyerek,"Böyle güzel bir gecede bana söz verdiler. İzol ailesine çok teşekür ediyorum.Ama düğünlerde pek konuşmayı bilmem. Siyaset olsaydı bir şeyler söylerdik. Ama gençlerimiz burada, onlara yaşam boyu mutluluklar diliyorum"dedi. Kılıçdaroğlu, geline hediye olarak 22 ayar hasır bilezik taktı. Takı töreninin ardından çift davulla bir şov yapan davulcu davetliler tarafından büyük alkış aldı. Düğünde bir saat kalan Kılıçdaroğlu, dinlenmek üzere otel odasına çekildi. Diğer yandan geceye AK Partiden geçtiğimiz günlerde ayrılan Sebahattin Cevheri, ile CHP'li eski milletvekilleri Mahmut Yıldız, Vedat Melik, ile daha önceden DP ve AK Parti´de yer alan aşiret üyelerinin bulunması dikkat çekti.

Ali LEYLAK - Ömer PINAR - ŞANLIURFA - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title