Haberler

Arınç Manisa'da

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Af edersiniz siyaset bilmem ne değildir.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Af edersiniz siyaset bilmem ne değildir. Siyaset disiplinli bir kurumdur. Bir siyasi partiye girmişseniz, söyleyecekleriniz sadece bu partinin tüzüğünde yazılı olan yerlerde geçerlidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da açılışını gerçekleştirdiği Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Manisa Şubesi'nin galasına katıldı. Gala'ya Arınç'ın yanı sıra Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, partililer ve dernek üyeleri katıldı. Gala'nın açılış programında yenilen yemeğin ardından MÜSİAD Tanırım videosu yayınlandı. Programın ardından Hatuniye Camii İmamı İsmail Cesur tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

TİLAVET DİKKAT ÇEKTİ

Okunan Kur'an tilaveti için seçilen Hucurat Suresi'nin 9. ayeti dikkat çekti. Okunan ayette yer alan "Eğer inananlardan iki grup birbirleriyle savaşırlarsa aralarını düzeltin. Eğer biri ötekine karşı haddi aşarsa Allah'ın buyruğuna dönünceye kadar haddi aşan tarafa karşı savaşın." bölümü, programa katılanlar arasında hükümet ve cemaat arasındaki gerginliğe işaret ettiği şeklinde yorumlandı.

Tilavetin ardından MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak konuşma yaptı, Olpak yaptığı konuşmada son dönemde gündemde olan Yolsuzluk Operasyonu'na değindi. Olpak yaptığı konuşmada, "Zor günlerden geçiyoruz. Uzun mücadelelerle inşa edilen huzur güven istikarr ortamını korumalıyız. İçinde yaşadığımız şu günlerde dost kötü günde belli olur, iyi günde ise yüzbinlercesi bulunur. İşadamları olarak ülkemin geleceğine daha fazla yatırım yapmak için beklentimiz huzur ve istikrar ortamımızın devamı, daha hızlı ilerleyen bir yargı sistemi ve bireysel özgürlüklerin artmasıdır. Son gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. 17 aralıkta başlatılan soruşturma ile ülke ekonomisine vereceği zararları endişe ile takip ediyoruz. Nerede ve kim tarafından gündeme getirilirse getirilsin yolsuzluk ve rüşvetin araştırılması ortak arzumuzdur. Masumiyet karinesinin önemine de işaret etmek istiyorum. Yerel seçimler ve cumhurbaşkanı seçimlerine girdiğimiz şu günlerde ekonomiye zararları mevcuttur. İş dünyası olarak 2023 hedeflerine kilitlendiğimiz bu günlerde birbirimize daha fazla kenetlenmeli huzur ve istikrar ortamına sahip çıkmalıyız. Bu iddiaların yargının dışına çıkması dolar kuru 2,16 ile tüm zamanların en yükseğine ulaştı. Gösterse faizi 1.4 puan artarak yüzde 10.2 seviyesine geldi. Kendi mecrasında yürüyen adli sürecin ekonomiye yansımasını doğru bulmuyoruz." şeklinde kaydetti.

"ALNIMIZ AK"

Olpan'ın ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son dönemde AK Parti'den istifa eden milletvekilleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamasında, "Ben AK Parti'nin bir bakanı kurucusuyum. Bu partiyi sokakta bulmadım. Bu partiyi millet kurdu. Mayasında iyi niyet ihlas ve samimiyet olduğu için bu günlere geldik. Çok şeyler çektik. Başımız dik olarak buraya geldik. Bundan sonra da öyle olacak. Bundan sonra başı daha da dik alnı göklere değecek kadar bembeyaz çıkacaktır." dedi.

"HİÇ BİR ARKADAŞIMIZ İÇİN KÖTÜ DİYEMEM"

Arınç konuşmasının devamında, "İstifa eden hiç bir arkadaşımız için kötü diyemem. Onlar bizim değerli arkadaşlarımız. Aday oldular, seçildiler, bakan oldular başka görevleri oldu. 'Oh olsun iyi ki gittiler dersem kendime saygısızlık etmiş olurum. Onlar bizim zenginliğimizdi. Şimdi onların gitmesiyle belki cürümleri kadar onlardan mahrum kalmış olduk. Üzülmemek elde değil kalsalardı, çalışsalardı, milletten aldıkları emaneti en azından önümüzdeki seçimlere kadar götürselerdi. Ben onlardan çok daha iyi bir noktadayım diye güvenmiyorum. İnsanız hata yapabiliriz. Özel hayatımızda bazı eksikliklerimiz olabilir, insan ilişkilerimizde bazı eksikliklerimiz olabilir ama nihayet aynı kaderi milletvekili olarak paylaştığımız insanlara bu gün 'güle güle ohh ne iyi oldu bilmem nereye kadar yolun var' diyemem, demem. Demir'elin güzel bir tarifini duymuştum. Siyaset tren gibidir. Bazı istasyonlarda inenler de binenler de olur ancak tren devam eder. Siyasetin kendi doğası içerisinde bu vardır. Fırıldak kubi gibi olmadıktan sonra siyasete giren de ayrılanlar da girenler de olacaktır." dedi.

Arınç istifa eden AK Partililerle ilgili olarak konuşmasının devamında, "Neden ayrıldığı niçin ayrıldığını neden böyle bir zamanda ayrıldıklarını kendilerine sorarsınız. Kamu vicdanı da bunu tartar. Ben çok gördüm çok geçirdi. Arkadaşlarımız bize her zaman tavizde bulunmuşlardır. AK Partiye canını feda edenler neden milletvekili yapılmıyor da neden sağdan soldan gelenler düşüncesi fikriyatı farklı insanlar baş köşelere getiriliyor. Vallahi bu bir sır. Ben de henüz farkına varamadım. Çoğu zaman böyle oluyor. Bunun da bir hikmeti olmalı. Nasıl bu hükümetin bir hikmeti varsa siyasetin de bir hikmeti olmalı o yüzden bu neden geldi şu neden gitti diyecek durumda değiliz." dedi.

Arınç sözlerinin devamında, "Sadakat olsun diye kötülüklere göz mü yumacağız. Sadakat olsun diye yanlışlara evet mi diyeceğiz. Hayız her zaman doğruları savunacağız. Af edersiniz siyaset bilmem ne değildir. Siyaset disiplinli bir kurumdur. Bir siyasi partiye girmişseniz, söyleyecekleriniz sadece bu partinin tüzüğünde yazılı olan yerlerde geçerlidir. Mesela bir milletvekili bir sıkıntısını grupta konuşabilir sonuna kadar imkanlar var. AK Parti'nin Grup İç Yönetmeliği'ni ben hazırladım. Tayyip bey milletvekili değildi. Ben grup başkanlığı yaptım. 2001-2002 seçimleri arasında. Kendi ellerimle yazdım grup iç tüzüğünü. Her milletvekili güvensizlik önergesi bile verebilir. Grup yöneticileri ve bakanlar hakkında. ve bunu grupta savunabilir bir itirazı varsa. Söyleyecekleri varsa grup toplantılarının ardından konuşabilir. Grup yöneticileri var onlara söyleyebilir. Daha sonra genel başkanlık var oraya söyleyebilir. Onun dışında teşkilatlarımızın kendi iç mekanları vardır konuşabilecekleri. Onun dışında da rahatsızlığı devam ediyorsa ve bunu kendi ilkeleri açısından, bu işi kendi nefsine göre bu benim hoşuma gitmedi diyerek karşı çıkmak doğru değildir. Bu partide kalması da mümkün olmuyorsa yapacağı hareket partisine hükümetine başbakanına zarar vermemelidir. Yani ben öyle bir şey yapacağım ama bundan partim zarar görür mü? Zarar görür dersen hayır yerinde kalacak. Bu partinin varlık sebebi bu başbakandır bu hükümettir. Bizim de canımızın sıkıldığı zamanlar olmuştur. Yeter artık dediğimiz zamanlar olmuştur. Yeter artık dediğimiz zamanlar olmuştur. Ayaklarımızı uzatıp yan gelip yatmadık bu zamana kadar. Benim mensubu olduğum 4 parti kapatıldı. Siyaset yasaklarından geliyoruz. " dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Abdurrahman Savaş Bülent Arınç Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title